Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© åac microtec Elektronikproduktion | 24 november 2017

ÅAC Microtec säkrar ytterligare order från Airbus UK

Uppsalaföretaget har säkrat en andra order från Airbus Defence och Space i Storbritannien för att leverera ytterligare ett delsystem för marktester av kraftdelarna i ExoMars-rovern värd 1,1 miljoner kronor.
Detta är som sagt den andra av två order av den här utrustningen som totalt har ett ordervärde på 2,2 miljoner kronor, skriver Uppsalaföretaget i ett pressmeddelande.

Det handlar om ett skräddarsytt delsystem för test av kraftdelarna i ExoMars-rovern under utvecklingsfasen. Leverans av utrustningen är tänkt att ske i februari 2018. Utvecklingskostnaden för ExoMars-rovern är hög då miljön på Mars är vad man skulle kunna kalla extrem. All utrustning som kopplas till rovern måste därför uppfylla strikta specifikationer och kvalitetssäkringskrav för att se till att ingen skada uppstår på rovern under marktesterna. Då delsystemen från ÅAC kommer att användas för att kraftsätta delar av rovern under marktesterna är det därför kritiskt att uppfylla dessa krav.

För den som missat det så är det huvudsakliga målet med ExoMars-programmet är att söka efter tecken på tidigare och nuvarande liv på Mars. Det är ett gemensamt uppdrag mellan de europeiska och ryska rymdorganisationerna, ESA och Roscosmos.

– Det är ett stort nöje att få möjligheten att arbeta med Airbus-teamet. Det är ett arbete som hjälper oss att utveckla våra processer för att uppfylla Airbus krav och kan potentiellt leda till ytterligare framtida samarbeten. Ordern stödjer även vår fortsatta expansion som tier-1 leverantör till europeiska och globala satellitintegratörer, säger Iraklis Hatziathanasiou, VP Business Development Europe.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2