Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 27 november 2017

ABB och Kawasaki i samarbete om cobots

Automationsbolagen ABB och Kawasaki Heavy Industries inleder ett samarbete för att dela med sig av kunskap och marknadsföra fördelarna med samarbetsrobotar, sÀrskilt de med dubbelarmade.
De bÄda bolagen kommer att fortsÀtta oberoende med tillverkning och marknadsföring av sina egna erbjudanden samtidigt som de arbetar tillsammans pÄ gemensamma tekniska möjligheter och pÄ att medvetandegöra den nya tekniken.

Samarbetet kommer Àven att lÀgga fokus pÄ utbildning av beslutsfattare, icke-statliga organisationer och allmÀnhet om fördelarna med automatisering med samarbetande robotar samt framtagning av gemensamma industristrategier för sÀkerhet, programmering och kommunikation.

”Skalan och förĂ€ndringstakten i dagens robotindustri Ă€r otrolig”, sĂ€ger Per Vegard Nerseth, Managing Director för ABB:s Robotverksamhet. ”Förutom teknikerna bakom samarbetande robotar finns det ocksĂ„ ett behov av nya innovativa sĂ€tt att arbeta tillsammans och skapa gemensamma industristrategier för sĂ€kerhet, programmering och kommunikation.”

”Samarbetande robotar, i synnerhet tvĂ„armade som kan interagera med mĂ€nniskor, kan bidra mycket till samhĂ€llet genom att avhjĂ€lpa brist pĂ„ arbetskraft och en Ă„ldrande befolkning. Vi ser en stor potential i att utvidga samarbetstillĂ€mpningar och processer dĂ€r mĂ€nniskor och teknik arbetar tillsammans för att hitta lösningar”, sĂ€ger Yasuhiko Hashimoto, Managing Executive Officer och vd för Kawasakis robotdivision.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2