Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 september 2002

15 miljoner till Colubitech

Nyemission ger svenska Columbitech 15 miljoner. Ledstiernan huvudfinansiär i företagets USA-expansion.
Svenska mjukvaruutvecklaren Columbitech har tagit in 15 miljoner kronor i en nyemission. Pengarna är öronmärkta för företagets satsning på USA, där man sedan tidigare har viktiga samarbeten med bland andra Symbol och Hewlett-Packard. I nyemissionen deltog företagets nuvarande investerare, däribland Ledstiernan, Servisen, och Pelago Venture Partners.

Columbitech utvecklar mjukvara som säkrar trådlös företagsdata i mobila uppkopplingar och trådlösa nätverk. Efter vårens genombrottsaffär med amerikanska Symbol, en av världens största tillverkare av trådlös teknik, har Columbitech tagit ledningen inom trådlös VPN-teknik. Den största marknaden för denna teknik finns i USA, vilket är skälet till att företaget nu planerar för denna utlandsexpansion.

- Nyemissionen ska användas för vår satsning i USA, där responsen för våra produkter har varit överväldigande. Vår lokala närvaro kommer först och främst ägnas åt våra samarbeten med Symbol och Hewlett-Packard, säger Pontus Bergdahl, VD Columbitech.

Efter denna nyemission har Columbitech fått in 25 miljoner kronor under 2002. Totalt har bolaget fått in 61 miljoner kronor från sina finansiärer sedan starten i maj 2000. Ledstiernans andel av nyemissionen är 5 miljoner kronor. Ledstiernan har totalt investerat 16,5 miljoner kronor för 18% av aktierna i bolaget.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-2