Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alphaspirit dreamstime.com Elektronikproduktion | 28 november 2017

Order på 70 miljoner kronor till Gelab

Kontraktstillverkaren har ingått ett samarbetsavtal med svenska green tech-företaget Inresol AB om tillverkning av elektroniksystem och kablage.
– Gelab har under flera års utvecklingsarbete visat sig vara en kunnig och pålitlig partner. När vi nu går in i högvolymproduktion så är det glädjande att Gelab visat sig vara internationellt konkurrenskraftiga. Avgörande är den moderna och effektiva produktion som i kombination med global sourcingkompetens av material som fullt ut överträffar våra behov och förväntningar, säger Inresols vd, Stefan Larsson Mastonstråle, i ett pressmeddelande.

Avtalet som de två bolagen har ingått spänner över flera år och handlar om tillverkning av kompletta elektroniksystem och kablage till en ny, portabel biobränslegenerator för el- och värmeproduktion. Den första fasen av avtalet värderas till 70 miljoner kronor.

Inresol har arbetat med att utveckla generatorn under flera år. Den är avsedd att användas i miljöer där tillgång till levererad el- eller värmeproduktion inte finns, till exempel obygd och öar. Den kan dock också användas som reservsystem i urbana miljöer.

– Det är mycket glädjande att vi lyckats landa detta viktiga kontrakt. Det är ett kvitto på att vi är konkurrenskraftiga och redo för fler affärer. I en allt tuffare internationell konkurrens är det extra roligt att säkra stora industriprojekt till Gelab och Sverige. Det känns fantastiskt att få vara en partner till Inresol i deras spännande och revolutionerande projekt, säger Fredrik Dyfverman, vd på Gelab, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1