Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tobii Komponenter | 30 november 2017

Tobii tecknar avtal inom hälsosektorn

Det amerikanska företaget RightEye LLC och Tobii har tecknat ett samarbets- och leveransavtal om eyetracking-system.
RightEye Àr ett företag som erbjuder lösningar för undersökningar av olika hÀlsotillstÄnd med hjÀlp av eyetracking, och Tobii tillhandahÄller de eyetracking-system som RightEye behöver.

– Genom samarbetet med Tobii kan vi utnyttja kraften i deras eyetracking-teknologi. Tillsammans med vĂ„r molnbaserade mjukvara kan vi ge lĂ€kare, patienter och idrottsutövare helt nya undersöknings- och behandlingsverktyg. Det kĂ€nns oerhört spĂ€nnande eftersom vi ser den positiva inverkan vi kan ha i mĂ€nniskors liv, sĂ€ger Adam Gross, vd och medgrundare av RightEye, i ett pressmeddelande.

Det amerikanska företagets syntester och trÀningsspel anvÀnds bland annat för identifiering och behandling av hjÀrnskakning, hjÀrnskador och andra tillstÄnd som kan upptÀckas genom att studera uppmÀrksamhet och ögonrörelser. RightEyes kunder omfattar optiker, sjukhusvÄrd och professionella idrottsklubbar med flera.

– Vi ser en ökad efterfrĂ„gan pĂ„ eyetracking inom diagnostik och andra medicinska tillĂ€mpningar dĂ€r teknologin har ett tydligt vĂ€rde. RightEye har tagit fram en innovativ och lĂ€ttanvĂ€nd lösning som möjliggör identifiering av bĂ„de tillfĂ€lliga skador och medfödda eller progressiva tillstĂ„nd vilka pĂ„verkar kognitiv eller fysisk förmĂ„ga och livskvalitet. Det Ă€r en spĂ€nnande nischmarknad med god utvecklingspotential, sĂ€ger Henrik Eskilsson, vd för Tobii, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1