Annons
Annons
© Flexenclosure Ett datacenter av Flexenclosure, i Paraguay. Elektronikproduktion | 04 december 2017

Flexenclosure och australiensiska Virtutel i partnerskap

De två bolagen har ingått ett strategiskt partnerskap med avsikt att bygga upp till 20 datacenter i Australien.
Det australiensiska telekommunikationsbolaget Virtutel kommer genom sitt dotterbolag VirtuDC att bygga det första datacentret i Albury, New South Wales, och sedan fler datacenter i andra regioner. Satsningen är en del av bolagets strategi för att etablera ett landsomfattande nätverk av sammanlänkade, operatörsoberoende datacenter för IT-infrastruktur i mindre städer, för att på så vis kunna få snabbare svarstider för IT-applikationer samt kunna erbjuda en plattform för IoT och självkörande fordon.

– Vi valde Flexenclosure på grund av deras långa erfarenhet av att bygga prefabricerade datacenter i krävande miljöer och deras flexibilitet att leverera en design precis efter våra önskemål. Vi är övertygade om att Flexenclosure är rätt partner för denna landsomfattande utrullning av IT-infrastruktur i Australien, säger David Allen, vd för Virtutel, i ett pressmeddelande.

Flexenclosure kommer att tillhandahålla supporttjänster åt Virtutel.

– Vi är mycket nöjda med att etablera detta strategiska partnerskap med Virtutel och vi är entusiastiska över att vara en del av deras vision för en landsomfattande nätverk av edge datacenter i Australien. Detta innebär även att vi öppnar upp en ny kontinent och vidare expanderar vår globala närvaro med våra eCentre datacenter, säger David King, CEO för Flexenclosure, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2