Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© smart eye Komponenter | 04 december 2017

Tobiikonkurrent vald som leverantör till premiumbilar

Eyetrackingföretaget Smart Eye har valts som leverantör av andra generationens eyetracking till en europeisk biltillverkare.
Under 2017 har Smart Eye erhÄllit 14 design wins, varav 13 avser samtliga bilmodeller hos den europeiska tillverkaren av premiumbilar. Den avslutade upphandlingen Àr enligt företaget en av flera pÄgÄende internationella upphandlingar med globala fordonstillverkare.

– Vi Ă€r bĂ„de stolta och hedrade av att vi i stenhĂ„rd konkurrens blivit utvalda att fĂ„ leverera nĂ€sta generations eyetrackingsystem för personbilar. Det Ă€r ocksĂ„ en milstolpe för oss att vi nu blir leverantör till en biltillverkare utanför Tyskland. Det Ă€r vĂ„ra systems tillförlitlighet och tekniska höjd, i kombination med vĂ„ra erfarenheter som leverantör av den första generationens eyetrackingsystem till krĂ€vande tyska tillverkare, som gjort att vi har kunnat kvala in som trovĂ€rdig leverantör av Ă€nnu mer komplexa förarstödsystem till denna nya kund, sĂ€ger Martin Krantz, vd pĂ„ Smart Eye AB, i ett pressmeddelande.

Eyetrackingsystemet kan stödja autonom körning och anvÀndas för att förhöja anvÀndarupplevlesen genom ett mer intuitivt anvÀndargrÀnssnitt. Den andra generationens system kan hjÀlpa till att manövrera bilens interna funktioner, till exempel göra det möjligt för föraren att med blicken i kombination med gester och röst manövrera bland bilens menyer.

– Det faktum att ett helt bilprogram handlas upp vid ett och samma tillfĂ€lle ser vi ocksĂ„ som ett tecken pĂ„ att marknaden blir allt mer mogen. Det finns lĂ„ngt gĂ„ngna planer pĂ„ att förarkamera ska ingĂ„ i kriterierna för betygen som delas ut av Euro NCAP vilket stödjer tesen att förarkameror kommer att vara lika sjĂ€lvklara som sĂ€kerhetsbĂ€lten och krockkuddar i framtidens bilar, sĂ€ger Martin Krantz i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1