Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© smart eye Komponenter | 04 december 2017

Tobiikonkurrent vald som leverantör till premiumbilar

Eyetrackingföretaget Smart Eye har valts som leverantör av andra generationens eyetracking till en europeisk biltillverkare.
Under 2017 har Smart Eye erhållit 14 design wins, varav 13 avser samtliga bilmodeller hos den europeiska tillverkaren av premiumbilar. Den avslutade upphandlingen är enligt företaget en av flera pågående internationella upphandlingar med globala fordonstillverkare.

– Vi är både stolta och hedrade av att vi i stenhård konkurrens blivit utvalda att få leverera nästa generations eyetrackingsystem för personbilar. Det är också en milstolpe för oss att vi nu blir leverantör till en biltillverkare utanför Tyskland. Det är våra systems tillförlitlighet och tekniska höjd, i kombination med våra erfarenheter som leverantör av den första generationens eyetrackingsystem till krävande tyska tillverkare, som gjort att vi har kunnat kvala in som trovärdig leverantör av ännu mer komplexa förarstödsystem till denna nya kund, säger Martin Krantz, vd på Smart Eye AB, i ett pressmeddelande.

Eyetrackingsystemet kan stödja autonom körning och användas för att förhöja användarupplevlesen genom ett mer intuitivt användargränssnitt. Den andra generationens system kan hjälpa till att manövrera bilens interna funktioner, till exempel göra det möjligt för föraren att med blicken i kombination med gester och röst manövrera bland bilens menyer.

– Det faktum att ett helt bilprogram handlas upp vid ett och samma tillfälle ser vi också som ett tecken på att marknaden blir allt mer mogen. Det finns långt gångna planer på att förarkamera ska ingå i kriterierna för betygen som delas ut av Euro NCAP vilket stödjer tesen att förarkameror kommer att vara lika självklara som säkerhetsbälten och krockkuddar i framtidens bilar, säger Martin Krantz i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-1