Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ksat Elektronikproduktion | 04 december 2017

KSAT:s markstationer del av brittiskt rymdprojekt

Konsgberg Satellite Services (KSAT) har valts av Earth-I för att tillhandahÄlla marknÀtverkstjÀnster till ny Earth Observation-konstellation.
Den brittiska New Space-pionjÀren Earth-I har tagit sig ett steg nÀrmare sitt mÄl att bygga vÀrldens första konstellation för att ge komplett fÀrgvideo, och den första europeiskt Àgda konstellationen som kan ge bÄde video och stillbilder frÄn rymden.

Filmer inspelade av Earth-I:s satellitflotta kommer att tas emot direkt av KSAT:s markstationer runtom i vÀrlden inom nÄgra minuter efter inspelning, och dÀr kommer sedan Earth-I:s huvudkontor att komma Ät dem och kunna analysera dem. Informationen frÄn filmerna kommer att förbÀttra beslutsfattandet och svarstiderna vid bland annat förÀndringsdetektering, katastrofrespons och infrastrukturövervakning.

– Earth-I Ă€r ett innovativt, spĂ€nnande och ambitiöst nytt rymdföretag vars konstellation kommer att flytta EO-industrin framĂ„t nĂ„got oerhört, sĂ€ger Rolf Skatteboe, vd för KSAT, i ett pressmeddelande.

– Att vĂ€lja KSAT som en del av vĂ„rt ekosystem för marksegment Ă€r ett stort framsteg i vĂ„r tillvĂ€xt. Att arbeta med KSAT kommer att sĂ€kerstĂ€lla att vi kan leverera den hög-temporĂ€ra upplösningen som vĂ„ra kunder behöver för att garantera att de har de bilder och videodata de behöver nĂ€r de behöver dem, sĂ€ger Richard Blain, vd för Earth-I, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1