Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© xdew77 dreamstime.com Teknik | 05 december 2017

Regeringen satsar på robotik och klimatsmart industri

Med nyindustrialiseringsstrategin Smart industri har regeringen etablerat flera nya åtgärder för att främja industrins utveckling i Sverige.
– Sverige ska vara världsledande inom innovativ och hållbar industriell produktion av varor och tjänster. Nu presenterar vi ytterligare åtgärder som till exempel ett nationellt testcenter för elfordon, kunskapslyftet och robotlyftet som kommer att skapa fler och bättre förutsättningar för fler investeringar och industrijobb i Sverige, säger Mikael Damberg, närings- och innovationsminister, i ett pressmeddelande.

I strategin Smart industri är fyra utmaningar identifierade: digitalisering, hållbarhet, kompetens och innovationskraft. De fyra ligger till grund för fokusområdena Industri 4.0, Hållbar produktion, Kunskapslyft industri och Testbädd Sverige. Bland annat kommer små och medelstora industriföretag inkluderas i ett automationsprogram och introduceras för nya automations- och robotiseringslösningar. Utöver det kommer exempelvis de företag som leder utvecklingen mot minskade processutsläpp få stora konkurrensfördelar då regeringen stödjer svensk industri att gå mot nollutsläpp av växthusgaser.

Även den största satsningen på Yrkeshögskolan sedan den bildades kommer att genomföras i strategin.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-1