Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© xdew77 dreamstime.com Teknik | 05 december 2017

Regeringen satsar på robotik och klimatsmart industri

Med nyindustrialiseringsstrategin Smart industri har regeringen etablerat flera nya ÄtgÀrder för att frÀmja industrins utveckling i Sverige.
– Sverige ska vara vĂ€rldsledande inom innovativ och hĂ„llbar industriell produktion av varor och tjĂ€nster. Nu presenterar vi ytterligare Ă„tgĂ€rder som till exempel ett nationellt testcenter för elfordon, kunskapslyftet och robotlyftet som kommer att skapa fler och bĂ€ttre förutsĂ€ttningar för fler investeringar och industrijobb i Sverige, sĂ€ger Mikael Damberg, nĂ€rings- och innovationsminister, i ett pressmeddelande.

I strategin Smart industri Àr fyra utmaningar identifierade: digitalisering, hÄllbarhet, kompetens och innovationskraft. De fyra ligger till grund för fokusomrÄdena Industri 4.0, HÄllbar produktion, Kunskapslyft industri och TestbÀdd Sverige. Bland annat kommer smÄ och medelstora industriföretag inkluderas i ett automationsprogram och introduceras för nya automations- och robotiseringslösningar. Utöver det kommer exempelvis de företag som leder utvecklingen mot minskade processutslÀpp fÄ stora konkurrensfördelar dÄ regeringen stödjer svensk industri att gÄ mot nollutslÀpp av vÀxthusgaser.

Även den största satsningen pĂ„ Yrkeshögskolan sedan den bildades kommer att genomföras i strategin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2