Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rawpixelimages dreamstime.com Elektronikproduktion | 05 december 2017

Avanci och BMW Group tecknar avtal om patentlicens

Avtalet mellan BMW Group och Avanci innebÀr att BMW Group fÄr tillgÄng till vÀsentlig trÄdlös teknik frÄn mÄnga olika telekommunikation- och patenthÄllande företag.
I februari 2016 lanserade Ericsson sin patentplattform som drivs av Avanci och snabbt hoppade namn som ZTE och Qualcomm pÄ idéen. Plattformens syfte Àr att effektivisera patentlicensiering för IoT och som en del av det ger Avanci licensrÀttigheter till 2G-, 3G- och 4G-essentiella patent till en summa som Àr densamma för alla fordon oavsett pris och antal installerade telematikenheter.

Nu har Àven MBW Group sÀllat sig till Avanci.

– VĂ„r överenskommelse med BMW Group och dess leverantörer visar vĂ„rt engagemang för att hitta en gemensam grund mellan de olika branscher som mĂ„ste samverka tillsammans för IoT. I slutĂ€ndan Ă€r vi engagerade i att tillhandahĂ„lla ett enklare sĂ€tt att hantera licensiering i IoT-rummet genom att ta hĂ€nsyn till bĂ„de affĂ€rsverksamhetsmodellerna för bĂ„de patentĂ€gare och tillverkare av IoT-enheter för att öka sĂ€kerheten, minska risken och effektivisera teknikdelning för alla involverade, sĂ€ger Kasim Alfalahi, grundare och CEO av Avanci, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2