Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© maksim pasko dreamstime.com Teknik | 06 december 2017

Huawei och Ericsson i möte med regeringen om 5G

I veckan trÀffades EU:s telekomministrar i Bryssel för att diskutera utbyggnad av 5G, e-integritet och fria dataflöden. Sveriges digitaliseringsminister, Peter Eriksson, trÀffade senare nÀtbyggarna Ericsson och Huawei för att prata om den svenska utbyggnaden av 5G-nÀtet.
Under 2018 pÄbörjas byggnationen av 5G-nÀtverket i Sverige och ett par Är senare berÀknas det vara i gÄng fullt ut. Det Àr dock fortfarande oklart vem som ska betala för nÀtet och digitaliseringsministern Peter Eriksson hade under gÄrdagen bland annat bjudit in Ericsson, Huwaei, svenska mobiloperatörer och företrÀdare för myndigheter och organisationer för att prata om den svenska utbyggnaden av de snabba bredbandsnÀten, skriver Svenska Dagbladet.

NÀr 4G-nÀtet byggdes stod operatörerna för kostnaden dÄ de snabbt kunde fÄ in pengarna igen i och med konsumenter som rusade till möjligheten att fÄ snabbare uppkopplingar. Med 5G Àr det inte mobilanvÀndarna som Àr mÄlgruppen och dÀrför Àr det inte sÀkert hur mycket som operatörerna vill gÄ in och stötta ekonomiskt. Det Àr heller inte sÀkert hur stor roll som staten ska ha i utbyggnaden, ska de sÀlja frekvenserna till högstbjudande eller ska de fördelas mellan operatörerna?

Dagarna innan mötet hade Peter Eriksson varit i Bryssel för ett möte med EU:s telekomministrar dÀr just utbyggnaden av 5G-nÀtet hade diskuterats.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1