Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Husqvarna Elektronikproduktion | 06 december 2017

Husqvarna betalar miljoner i amerikansk straffavgift

Ofullständiga rapporter om utsläppstester har gjort att Husqvarna AB och dess amerikanska enhet Husqvarna Consumer Outdoor Products NA, Inc misstänks för brott mot USA:s miljölag.
Amerikanska Environmental Protection Agency (EPA) och Department of Justice meddelade i går att Husqvarna har gått med på att betala 2,85 miljoner dollar (drygt 24 miljoner kronor) i straffavgift för misstänkta brott mot miljölagen.

De misstänkta brotten består av ofullständig och inkorrekt information om utsläppstester gjorda på motorer som används i handhållna trädgårds- och jordbruksutrustning som tillverkats mellan 2011-2013.

Som ett resultat av EPA:s utredning kom Husqvarna överens om att minska sitt utsläpp och att förbättra åtgärderna för kvalitetssäkring i samband med tillverkning, provning och rapportering av utsläpp från utomhusprodukter såsom grästrimmare, lövblåsare och motorsågar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1