Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Reed electronics research Analys | 12 december 2017

Bra utsikt för den europeiska EMS-industrins framtid

Under 2017 växte EMS-industrin stadigt och de närmsta åren beräknas industrin nå 32 miljarder euro (cirka 319 miljarder kronor), enligt siffror från Reed Electronics Research.
För andra året i rad ökade kontraktstillverkarnas intäkter i Västeuropa och hamnade på uppskattningsvis 11,2 miljarder euro (111,7 miljarder kronor). De närmsta fem åren förväntas intäkterna öka med en genomsnittlig årlig nivå på 2,8 procent med stark tillväxt hos ADAMCIT-delarna (Aerospace & Defence, Automotive, Medical, Control & Industrial and Telecom) av marknaden.

Prispress kommer dock att ha en fortsatt närvaro och överföring av produktion från västeuropeiska anläggningar till till CEE- och MENA-regionerna kommer att fortsätta. EMS kommer även att vara under press från sina globala OEM-kunder att finnas på plats lokalt, något som kommer att mildra tillväxten i vissa delar av Västeuropa.

Foxconn utgjorde 25 procent av de totala intäkterna för EMS i Europa, och Flex och Jabil utgjorde sammanlagt 44 procent. De europeiskt ägda EMS-leverantörerna är i allmänhet inriktade på att tjäna ADAMCIT-sektorerna på marknaden och majoriteten riktar sig mot sin hemmamarknad. Stora förvärv, såsom Scanfils köp av PartnerTech och Neways övertagande av BuS Elektronik, har skapat större företag som kan konkurrera på europeiska marknader såväl som globalt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1