Annons
Annons
© Autoliv Elektronikproduktion | 12 december 2017

Autoliv förbereder avknoppning av Electronics

Efter att ha avslutat en strategisk översyn har bilsäkerhetsföretaget beslutat att förbereda en avknoppning av sitt affärsområde Electronics.
Uppdelningen gör det möjligt att tillmötesgå två olika marknader, menar företaget i ett pressmeddelande, och Electronics kommer att bilda ett nytt, självständigt bolag som kommer att noteras under tredje kvartalet 2018.

– När de strategiska översynen nu avslutats fortsätter vi processen med fullt fokus på en framgångsrik introduktion av våra två affärssegment som fristående bolag under 2018. Vi ser med tillförsikt på de strategiska möjligheter våra båda affärsområden har som fristående bolag, säger Jan Carlson, styrelseordförande, vd och koncernchef vid Autoliv, i ett pressmeddelande.

Uppdelningen sker bland annat på grund av skillnaden i teknologisk utvecklingstakt för de två verksamheterna, deras olika kompetensbehov, skillnader i försäljningstillväxt på kort och lång sikt samt olika marknadsbehov.

Som en del i avknoppning väntas Electronics få ett kapitaltillskott från Autoliv med det underliggande målet att Autoliv förblir ”strong investment grade”.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1