Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Autoliv Elektronikproduktion | 12 december 2017

Autoliv förbereder avknoppning av Electronics

Efter att ha avslutat en strategisk översyn har bilsÀkerhetsföretaget beslutat att förbereda en avknoppning av sitt affÀrsomrÄde Electronics.
Uppdelningen gör det möjligt att tillmötesgÄ tvÄ olika marknader, menar företaget i ett pressmeddelande, och Electronics kommer att bilda ett nytt, sjÀlvstÀndigt bolag som kommer att noteras under tredje kvartalet 2018.

– NĂ€r de strategiska översynen nu avslutats fortsĂ€tter vi processen med fullt fokus pĂ„ en framgĂ„ngsrik introduktion av vĂ„ra tvĂ„ affĂ€rssegment som fristĂ„ende bolag under 2018. Vi ser med tillförsikt pĂ„ de strategiska möjligheter vĂ„ra bĂ„da affĂ€rsomrĂ„den har som fristĂ„ende bolag, sĂ€ger Jan Carlson, styrelseordförande, vd och koncernchef vid Autoliv, i ett pressmeddelande.

Uppdelningen sker bland annat pÄ grund av skillnaden i teknologisk utvecklingstakt för de tvÄ verksamheterna, deras olika kompetensbehov, skillnader i försÀljningstillvÀxt pÄ kort och lÄng sikt samt olika marknadsbehov.

Som en del i avknoppning vĂ€ntas Electronics fĂ„ ett kapitaltillskott frĂ„n Autoliv med det underliggande mĂ„let att Autoliv förblir ”strong investment grade”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2