Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Acconeer Elektronikproduktion | 12 december 2017

Halvledarbolaget Acconeer AB listat på Nasdaq First North

Måndagen 11 december var första dagen för handel av Acconeers aktier på Nasdaq First North och innan det genomgick bolaget en nyemission om 180 miljoner kronor.
Efter nyemissionen har Acconeer 4’100 aktieägare och 180 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader. Kapitalet ska gå till att kommersialisera radarsensorn.

– Noteringen på Nasdaq First North är en viktig milstolpe för Acconeer och det ger också bolaget en kvalitetsstämpel som kommer att vara gynnsam för den fortsatta utvecklingen, säger Lars Lindell, vd för Acconeer, i ett pressmeddelande.

Den lilla radarsensorn, världens minsta enligt dem själva, som bolaget har utvecklat är eftertraktad, säger Lars Lindell till Dagens Industri. I dagsläget har bolaget 40 kunder som utvärderar sensorn.

– Jag kan inte ge några namn men det handlar framförallt om de stora, välkända elektroniktillverkarna. Vår sensor passar i alla typer av produkter som behöver tolka rörelser på olika sätt. Intresset bland kunderna är stort, men eftersom tekniken är så ny utvärderar de just nu hur de ska använda den bäst.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1