Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars Elektronikproduktion | 13 december 2017

Volvo Cars utvecklar bilar tillsammans med familjer

Från och med i dag, 12 december, kommer flera familjer i Sverige att testa Volvo Cars autonoma bilar på allmänna vägar för att hjälpa bolaget i utvecklingen.
Drive Me är ett forskningsprojekt som Volvo har tagit fram för att optimera utvecklingen av de kommande autonoma bilarna som koncernen har planerat att ha på marknaden till 2021. I dag får två familjer i Göteborgsområdet tillgång till sina bilar och under nästa år kommer ytterligare fyra familjer att få sina bilar. Inom de kommande fyra åren kommer drygt 100 personer att vara involverade i Drive Me.

– Drive Me är ett viktigt forskningsprojekt för Volvo Cars, säger Henrik Green, Senior Vice President för Volvo Cars R&D-avdelning, i ett pressmeddelande.

– Vi räknar med att lära oss mycket genom att engagera de här familjerna, och vi kommer att använda oss av deras erfarenheter för at forma utvecklingen av vår teknik för autonom körning så att vi år 2021 kan erbjuda våra kunder en helt autonom bil.

De två familjerna har fått sina XC90:s som är utrustade med Volvos senaste förarassistansteknik samt kameror och sensorer som övervakar deras beteende och ger bilen information om omgivningen. Under de första stadierna kommer föraren att ha händerna på ratten och övervaka körningen konstant men planen är att deltagarna i Drive Me-projektet efter han ska introduceras till bilar med med avancerade funktioner för assisterad körning.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1