Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars Elektronikproduktion | 13 december 2017

Volvo Cars utvecklar bilar tillsammans med familjer

FrÄn och med i dag, 12 december, kommer flera familjer i Sverige att testa Volvo Cars autonoma bilar pÄ allmÀnna vÀgar för att hjÀlpa bolaget i utvecklingen.
Drive Me Àr ett forskningsprojekt som Volvo har tagit fram för att optimera utvecklingen av de kommande autonoma bilarna som koncernen har planerat att ha pÄ marknaden till 2021. I dag fÄr tvÄ familjer i GöteborgsomrÄdet tillgÄng till sina bilar och under nÀsta Är kommer ytterligare fyra familjer att fÄ sina bilar. Inom de kommande fyra Ären kommer drygt 100 personer att vara involverade i Drive Me.

– Drive Me Ă€r ett viktigt forskningsprojekt för Volvo Cars, sĂ€ger Henrik Green, Senior Vice President för Volvo Cars R&D-avdelning, i ett pressmeddelande.

– Vi rĂ€knar med att lĂ€ra oss mycket genom att engagera de hĂ€r familjerna, och vi kommer att anvĂ€nda oss av deras erfarenheter för at forma utvecklingen av vĂ„r teknik för autonom körning sĂ„ att vi Ă„r 2021 kan erbjuda vĂ„ra kunder en helt autonom bil.

De tvÄ familjerna har fÄtt sina XC90:s som Àr utrustade med Volvos senaste förarassistansteknik samt kameror och sensorer som övervakar deras beteende och ger bilen information om omgivningen. Under de första stadierna kommer föraren att ha hÀnderna pÄ ratten och övervaka körningen konstant men planen Àr att deltagarna i Drive Me-projektet efter han ska introduceras till bilar med med avancerade funktioner för assisterad körning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2