Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© wrangler dreamstime.com Analys | 14 december 2017

Anslutna lösningar för läkemedel växer kraftigt

Till år 2022 kommer antalet anslutna lösningar för övervakning av läkemedel att ha vuxit till 2,2 miljoner enheter.
Anslutna lösningar inom medicinindustrin ökar och efterfrågan växer. Om fyra år kommer antalet anslutna övervakningslösningar för läkemedel i EU28+2 att växa med en CAGR på 58 procent och nå 2,2 miljoner enheter 2022, enligt siffror från marknadsanalysfirman Berg Insight.

– Väsentliga affärsmöjligheter dyker upp för lösningar riktade mot socialvårdssektorn. Det finns möjlighet att utnyttja medicinska dispenseringslösningar som ersättning för manuell arbetskraft. Många patienter är beroende av frekventa besök från hemtjänsten för medicinsk dispensering. Många av dessa besök kan minskas eller elimineras genom användning av läkemedelsdispenseringslösningar, säger Martin Bäckman, IoT-analytiker vid Berg Insight, i ett pressmeddelande.

Nederländerna var det första landet som implementerade en ersättningskod för medicinsk ersättning, vilket har möjliggjort för hemtjänstarbetare att använda en fjärrövervakad medicinsk dispenseringslösning för att ersätta vissa hembesök. Ett starkt intresse finns även hos vårdtagare och kommuner i Norden att använda de anslutna lösningarna, menar Berg Insight.

Ökad följsamhet kan förbättra behandlingsresultaten samt öka försäljningen av receptbelagda läkemedel och kostnaden för ett övervakningssystem skulle i så fall kunna kompenseras av en liten ökning i försäljningen av läkemedel, skriver Berg Insight.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1