Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© flexenclosure Företagets mobilitetslösning eSite. Elektronikproduktion | 13 december 2017

Flexenclosure har tecknat låneavtal om 99 miljoner kronor

Europeiska investeringsbanken (EIB) har skrivit under ett lÄneavtal om 10 miljoner euro, cirka 99 miljoner kronor, med Flexenclosure för att stödja företagets forskning och utveckling.
– Nya möjligheter i utvecklingslĂ€nder börjar med uppkoppling av mĂ€nniskor, det vill sĂ€ga uppkoppling av dem som inte lĂ€ngre deltar i det ekonomiska livet. Genom vĂ„rt lĂ„n kommer Flexenclosure att kunna frĂ€mja hĂ„llbar utveckling i nĂ„gra av de mest avlĂ€gsna omrĂ„dena pĂ„ vĂ„r planet. Det kan leda till en bĂ€ttre framtid, framför allt för ungdomar, samtidigt som stöd ges till tillverkare inom EU och den europeiska IKT-industrin, sĂ€ger Alexander Stubb, EIB:s vicepresident med ansvar för EIB:s finansieringsverksamhet i de nordeuropeiska lĂ€nderna, i ett pressmeddelande.
Davd King
© Flexenclosure


Flexenclosure har etablerat sig pÄ olika platser i Afrika och i delar av Asien och StillahavsomrÄdet, samt vunnit ordrar i Sydamerika. Nyligen meddelade Àven företaget att de har ingÄtt ett strategiskt partnerskap med en australiensisk telekomleverantör för att bygga datacenter runtom i Australien. För att kunna fortsÀtta att vÀxa, forska och utveckla har EIB tecknat ett avtal med Flexenclosure om cirka 99 miljoner kronor, ett lÄn som möjliggjorts av Europeiska fonden för strategiska investeringar (Efsi).

EfterfrÄgan pÄ pÄlitlig nÀtverksÄtkomst och datahantering har ökat och det mÀrker Flexenclosure av.

– I flera lĂ€nder runtom i vĂ€rlden, framförallt i utvecklingslĂ€nder, Ă€r ekonomisk tillvĂ€xt och vĂ€lstĂ„nd allt mer beroende av att det finns tillgĂ€nglig el, mobil anslutning och datahantering. Detta EIB-lĂ„n Ă€r inte bara en bekrĂ€ftelse pĂ„ vĂ„r expertis pĂ„ dessa omrĂ„den utan ger oss ocksĂ„ verktyg för att utnyttja möjligheterna till att konkurrera och vĂ€xa pĂ„ den gigantiska nya marknad som uppstĂ„r i kölvattnet av den ökade digitaliseringen i vĂ€rlden, sĂ€ger David King, vd för Flexenclosure, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1