Annons
Annons
© flexenclosure Företagets mobilitetslösning eSite. Elektronikproduktion | 13 december 2017

Flexenclosure har tecknat låneavtal om 99 miljoner kronor

Europeiska investeringsbanken (EIB) har skrivit under ett låneavtal om 10 miljoner euro, cirka 99 miljoner kronor, med Flexenclosure för att stödja företagets forskning och utveckling.
– Nya möjligheter i utvecklingsländer börjar med uppkoppling av människor, det vill säga uppkoppling av dem som inte längre deltar i det ekonomiska livet. Genom vårt lån kommer Flexenclosure att kunna främja hållbar utveckling i några av de mest avlägsna områdena på vår planet. Det kan leda till en bättre framtid, framför allt för ungdomar, samtidigt som stöd ges till tillverkare inom EU och den europeiska IKT-industrin, säger Alexander Stubb, EIB:s vicepresident med ansvar för EIB:s finansieringsverksamhet i de nordeuropeiska länderna, i ett pressmeddelande.
Davd King
© Flexenclosure


Flexenclosure har etablerat sig på olika platser i Afrika och i delar av Asien och Stillahavsområdet, samt vunnit ordrar i Sydamerika. Nyligen meddelade även företaget att de har ingått ett strategiskt partnerskap med en australiensisk telekomleverantör för att bygga datacenter runtom i Australien. För att kunna fortsätta att växa, forska och utveckla har EIB tecknat ett avtal med Flexenclosure om cirka 99 miljoner kronor, ett lån som möjliggjorts av Europeiska fonden för strategiska investeringar (Efsi).

Efterfrågan på pålitlig nätverksåtkomst och datahantering har ökat och det märker Flexenclosure av.

– I flera länder runtom i världen, framförallt i utvecklingsländer, är ekonomisk tillväxt och välstånd allt mer beroende av att det finns tillgänglig el, mobil anslutning och datahantering. Detta EIB-lån är inte bara en bekräftelse på vår expertis på dessa områden utan ger oss också verktyg för att utnyttja möjligheterna till att konkurrera och växa på den gigantiska nya marknad som uppstår i kölvattnet av den ökade digitaliseringen i världen, säger David King, vd för Flexenclosure, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2