Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com Elektronikproduktion | 13 december 2017

STMicroelectronics köper Atollic

Halvledarbolaget STMicroelectronics köper det Jönköpingsbaserade företaget Atollic och dess TrueStudio för 7 miljoner dollar (56 miljoner kronor).
Atollic grundades 2003 och Àr verksamt inom mjukvaruutvecklingsverktyg. TrueStudio Àr en Integrated Development Environment (IDE) för utvecklingssamhÀllet inom embedded och har fokus pÄ Arm Cortex-M.

– Som ledande leverantör av mjukvaruutvecklingsverktyg pĂ„ den globala marknaden Ă€r jag glad att se att vĂ„rt verktyg och vĂ„rt högkvalificerade, professionella team gĂ„r med i STMicroelectronics, vĂ€rldsledare inom marknaden för 32-bitars mikrokontroller, sĂ€ger Lars-Erik Stenkil, CEO vid Atollic, i ett pressmeddelande.

TrueStudio Àr skapad av experter pÄ mjukvaruverktyg och Àr erkÀnd som en ledande open-source Eclipse-baserad IDE-plattform som stöder STM32-familjen av Cortex-M-baserade MCU-enheter frÄn ST. FörvÀrvet gör det möjligt för ST att styra den framtida utvecklingen av de avancerade funktionerna i TrueStudio.

– Den utmĂ€rkta kvaliteten och djupet i STM32 MCU-portföljen och det lĂ€ttanvĂ€nda utvecklingsekosystemet har placerat ST som ledande inom inbyggda system. Den positionen, och att ha arbetat nĂ€ra med Atollic i mĂ„nga Ă„r som en topp guldpartner, har visat oss de professionella funktionerna och vĂ€rdet TrueStudio har levererat till krĂ€vande utvecklare och kommer snart att ge STM32-utvecklare en stor konkurrensfördel med gratis tillgĂ„ng till STM32 TrueStudio IDE, sĂ€ger Michel Buffa, General Manager för Microcontroller Division vid STMicroelectronics, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2