Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com Elektronikproduktion | 13 december 2017

STMicroelectronics köper Atollic

Halvledarbolaget STMicroelectronics köper det Jönköpingsbaserade företaget Atollic och dess TrueStudio för 7 miljoner dollar (56 miljoner kronor).
Atollic grundades 2003 och är verksamt inom mjukvaruutvecklingsverktyg. TrueStudio är en Integrated Development Environment (IDE) för utvecklingssamhället inom embedded och har fokus på Arm Cortex-M.

– Som ledande leverantör av mjukvaruutvecklingsverktyg på den globala marknaden är jag glad att se att vårt verktyg och vårt högkvalificerade, professionella team går med i STMicroelectronics, världsledare inom marknaden för 32-bitars mikrokontroller, säger Lars-Erik Stenkil, CEO vid Atollic, i ett pressmeddelande.

TrueStudio är skapad av experter på mjukvaruverktyg och är erkänd som en ledande open-source Eclipse-baserad IDE-plattform som stöder STM32-familjen av Cortex-M-baserade MCU-enheter från ST. Förvärvet gör det möjligt för ST att styra den framtida utvecklingen av de avancerade funktionerna i TrueStudio.

– Den utmärkta kvaliteten och djupet i STM32 MCU-portföljen och det lättanvända utvecklingsekosystemet har placerat ST som ledande inom inbyggda system. Den positionen, och att ha arbetat nära med Atollic i många år som en topp guldpartner, har visat oss de professionella funktionerna och värdet TrueStudio har levererat till krävande utvecklare och kommer snart att ge STM32-utvecklare en stor konkurrensfördel med gratis tillgång till STM32 TrueStudio IDE, säger Michel Buffa, General Manager för Microcontroller Division vid STMicroelectronics, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2