Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Weibel Scientific Elektronikproduktion | 14 december 2017

Danska Weibel Scientific får rekordorder från USA:s militär

En affär med tresiffrigt miljonbelopp har tecknats mellan Weibel och den amerikanska militären angående radar för drönarbekämpning.
Kontraktet omfattar tre radarsystem, Multi-Frequency Tracking Radar, och ska användas för att hjälpa den amerikanska militären att lokalisera svärmar av fientliga drönare.

– Drönarsvärmar är det nya farliga för närvarande, vilket är något som USA verkligen arbetar med. Och här är våra radar superlämpliga, säger Peder R. Pedersen, vd för Weibel Scientific, i en intervju med Electronic Supply.

– Vi har en unik teknik som både kan utskilja drönares hastighet och avstånd. Därför är vår produkt särskilt lämplig för denna typ av drönarstrid.

Kontraktet är värt ett tresiffrigt miljonbelopp i danska kronor men exakt hur mycket vill inte Peder R. Pedersen gå in på. Ordern ska levereras i mars 2019.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1