Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© edhar yralaits dreamstime.com Elektronikproduktion | 15 december 2017

CST Global får forskningsanslag på 1,2 miljoner kronor

Sivers IMA Holdings dotterbolag CST Global har fått 108’000 pund (cirka 1,2 miljoner kronor) i forskningsanslag från den brittiska regeringen för att utveckla 60 GHz Radio-over-Fiber-lösningar.
– Detta är ännu ett projekt för att etablera kombinationen av optisk och millimetervågsbaserad teknologi för att tillhandahålla trådlös transmission i multi-gigabit-klass för fibernätverk. Den trådlösa-optoelektroniska teknologi vi utvecklar lämpar sig för V-bandfrekvenser i millimetervåg-spektrum i 60GHz-bandet, vilket är ett av de frekvensband som tilldelats 5G-nätverk, säger Horacio Canto, forskningsingenjör hos CST Global, i ett pressmeddelande.

Han kommer att leda det så kallade Wi Phi-projektet tillsammans med Optocap Ltd. och University of Glasgow. Projektet har fått totalt cirka 285’000 pund (3,2 miljoner kronor) i statligt forskningsanslag, varav CST har fått cirka 108’000 pund.

– Vi är glada att CST ännu en gång får förtroendet av den brittiska regeringen att leda ett viktigt teknologiskt forskningsprojekt, och särskilt då detta Wi Phi-projekt relaterar till vårt gemensamma långsiktiga strategiska mål att att leverera de bästa trådlösa och fiberbaserade bredbandslösningarna till marknaden. Det här bekräftar CST:s och Sivers IMA:s starka position i utvecklingen av nästa generations bredbandsnät, säger Anders Storm, vd för Sivers IMA Holding, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2