Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt Elektronikproduktion | 15 december 2017

Northvolt och Vestas samarbetar kring batterilagring

Det hÄllbara energi-företaget Vestas och batteriproducenten Northvolt meddelade i dag, 15 december, att de ingÄtt ett tekniskt samarbete om utveckling av en plattform för litiumjonbatteri till Vestas kraftverk.
Att integrera förnybar energi i elnÀt och elsystem Àr ett problem i dagens lÀge, menar Vestas och Northvolt, dÄ förnybara energikÀllor inte alltid matchar utbudet med efterfrÄgan. För att lösa det problemet har de tvÄ företagen gÄtt samman för att hitta de mest konkurrenskraftiga och hÄllbara hybridlagringslösningarna till marknaden.

– Vestas Ă€r en sann global ledare inom att möjliggöra vĂ€rldens övergĂ„ng till förnybar energi. Batterier och lösningar för energilagring Ă€r nyckeln till denna övergĂ„ng, och Vestas kommer att vara en viktig strategisk partner för Northvolt nĂ€r vi etablerar vĂ„rt produktutbud till förnyelsebar energi, sĂ€ger Peter Carlsson, grundare och koncernchef för Northvolt, i ett pressmeddelande.

Northvolt kommer, med stöd frÄn Vestas, att försöka hitta lösningar till att bÀttre förstÄ behoven hos den förnybara energisektorn för att utveckla batterier till lösningsleverantörer och OEM.

– Det hĂ€r viktiga samarbetet med Northvolt kommer att göra det möjligt för Vestas att definiera, utmana och förbĂ€ttra batterilagringsutbudet för kunder som behöver hybrid- och lagringslösningar. Det finns ett starkt gemensamt syfte och strategisk plattform med Northvolt som kommer att stödja vĂ„rt mĂ„l att utöka vĂ„r kunskap inom ett omrĂ„de som vi vet kommer bara vĂ€xa i betydelse för den förnybara och övergripande elmarknaden, sĂ€ger Anders Vedel, CTO vid Vestas, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1