Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aspocomp Elektronikproduktion | 18 december 2017

Aspocomp investerar 100 miljoner i Finland

Investeringen kommer att gÄ till ny teknik till bolagets anlÀggning i UleÄborg för att förbereda sig inför ökad efterfrÄgan.
Aspocomps investering om 10 miljoner euro (cirka 100 miljoner kronor) har tvÄ huvudmÄl. Att bolagets nya segment för testning av halvledarkomponenter ska vÀxa genom att producera högteknologiska mönsterkort, och dÀrmed möta kundernas test- och FoU-behov, samt att öka produktionskapaciteten. Bolaget har mÀrkt av en ökad efterfrÄgan inom 5G och bilindustrin

– Det Ă€r tydligt för oss att de utvecklings- och testfaser dĂ€r mönsterkort Ă€r nödvĂ€ndiga kommer att bli alltmer utmanande i framtiden. De involverar en vĂ€ldigt hög nivĂ„ av teknik. I den hĂ€r verksamheten Ă€r snabbhet service och det skapar efterfrĂ„gan. Dessutom produceras mönsterkort som Ă€r lĂ€mpliga för testning i volymer som passar bra för vĂ„r fabrik i UleĂ„borg, men inte för asiatiska högvolymsleverantörer, vilket innebĂ€r att vĂ„r marknadsposition blir utmĂ€rkt efter investeringarna, sĂ€ger Mikko Montonen, vd för Aspocomp, i ett pressmeddelande.

Aspocomps anlÀggning i UleÄborg har cirka 100 anstÀllda och investeringarna kommer att skapa mer Àn 30 nya jobb hos bolaget, de flesta av dem pÄ anlÀggningen i UleÄborg. Investeringen kommer att ske huvudsakligen under 2018 och 2019.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2