Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BAE Systems BAE Systems CV90 Elektronikproduktion | 18 december 2017

BAE Systems stridsfordon CV90 får siktteknik från Meopta

Den tjeckiska optikexperten Meopta kommer att stödja BAE Systems med teknik till koncernens CV90 Infantry Fighting Vehicle (IFV).
Stödet från Meopta är en del av ett avtal med försvars- och säkerhetsföretager Saab. Avtalet undertecknades i september i år och kommer att täcka potentiell lokal produktion av nyckelkomponenter för CV90:s avfyrningskontrollsystem Universal Tank and Anti-Aircraft Fire Control System (UTASS).

Systemet har utvecklats av Saab med Meopta som produktleverantör och har tillverkats speciellt för CV90. BAE systems erbjuder CV90:s som ersättning för den tjeckiska arméns flotta av BMP II IFV:s och har tillsammans med tjeckisk industri försökt stärka erbjudandet.

– BAE Systems har åtagit sig att erbjuda den tjeckiska armén ett modernt, anpassningsbart kampfordon med avancerad teknik. Eftersom vi fortsätter att driva BMP II-ersättningsprogrammet är vi glada att se att en av våra nyckelleverantörer utökar sitt eget utbud av tjänster till stöd för ett av landets viktigaste försvarsprogram, säger Tommy Gustafsson-Rask, chef för BAE Systems Hägglundsverksamhet, i ett pressmeddelande.

UTASS-tekniken ger direkt avfyrningsförmåga vilket gör att skytten kan ta sikte oberoende av fordonets rörelser medan avfyrningssystemet automatiskt justerar vapnet. I stridssituationer innebär det att avfyrning kan påbörjas snabbare än med konventionell målinriktningsteknik.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1