Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Autoliv Elektronikproduktion | 19 december 2017

Kommer konsumenterna att lita på smarta bilar?

I januari 2018 kommer bilsĂ€kerhetsföretaget Autoliv att visa upp sin Learning Intelligent Vehicle (LIV) 2.0 i Las Vegas. LIV 2.0 Ă€r ”ett verkligt samspel mellan mĂ€nniska och maskin som kommer att pĂ„verka konsumenternas acceptans av sjĂ€lvkörande bilar”, enligt företaget.
– Bilen Ă€r inte nĂ„gon smartphone, utan du överlĂ€mnar faktiskt din fysiska sĂ€kerhet till bilen, vilket innebĂ€r att kontrollen bör delas och att ett ömsesidigt förtroende mellan mĂ€nniska och maskin Ă€r avgörande för utvecklingen och anvĂ€ndningen av sjĂ€lvkörande bilar, sĂ€ger Ola Boström, vice president för Research pĂ„ Autoliv, i ett pressmeddelande.

LIV 2.0 kÀnner av förarens och passagerarnas instruktioner och kÀnslolÀgen med hjÀlp av sensorer som spÄrar ljud och handrörelser, och sedan kommunicerar med de som befinner sig i bilen. De djuplÀrande algoritmerna i bilen kan kÀnna av förarens blick, kÀnslolÀge, distraktion, trötthet, hÀndernas position och förarens hÄllning. Syftet med plattformen Àr att försöka besvara frÄgor som; under vilka omstÀndigheter mÄste föraren ta kontrollen?

– Konsumenternas reaktioner pĂ„ den nya utvecklingen av hur de kör eller fĂ€rdas i bilarna Ă€r en öppen frĂ„ga. LIV kommer att bidra till innovationer som gör bilarna lika medvetna om vad som pĂ„gĂ„r inne i kupĂ©n som vad som pĂ„gĂ„r pĂ„ utsidan, sĂ€ger Ola Boström i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1