Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay Elektronikproduktion | 20 december 2017

EIB stöder Nexus Group med miljonlån

Europeiska investeringsbanken (EIB) och Nexus Group har ingått ett låneavtal på 29 miljoner euro (cirka 289 miljoner kronor) om utveckling av produkter för identitets- och accesshantering.
– Den digitala och den analoga världen närmar sig varandra allt mer. Nexus har teknik i världsklass och är i en unik position att möjliggöra konvergens mellan fysisk och digital access. Jag är glad över att Investeringsplanen för Europa ger EIB möjlighet att öka sina investeringar i höginnovativa företag som Nexus, eftersom det gör det möjligt för Sverige och Europa att kunna hålla jämna steg med den snabba digitala utvecklingen, säger Alexander Stubb, vicepresident för EIB, i ett pressmeddelande.

En lösning som Nexus har tagit fram är ett Smart ID som låter organisationers användare identifiera sig visuellt, logga in, öppna dörrar, signera transaktioner, betala och göra säkra utskrifter. Avtalet med EIB gör att Nexus kommer kunna fokusera mer på utveckling och kunna få ut sina produkter fortare.

– Kapitalet innebär att Nexus teknik kommer att kunna rullas ut ännu snabbare i nya tillämpningar. Men signalen det här sänder till våra partners, kunder och användare är lika viktig. Att få stöd av EIB är en kvalitetsstämpel. EIB:s stöd är resultatet av en mycket noggrann företagsbesiktning, där de har granskat oss och vår potential från alla möjliga vinklar, säger Lars Pettersson, vd för Nexus, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1