Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kontigo Care Elektronikproduktion | 20 december 2017

Prevas och Kontigo Care i samarbete kring eHälsoplattform

Kontigo Care och Prevas har arbetat tillsammans i flera Är för att ta fram hÄrdvarulösningar som kan hjÀlpa Kontigo Care i sitt arbete kring förstÀrkt beroendebehandling. Nu har de tvÄ företagen kommit med eHÀlsoplattformen Previct som kan identifiera Äterfall innan de sker.
– Previct ger helt nya förutsĂ€ttningar att tidigt identifiera Ă„terfall i missbruk och i bĂ€sta fall ge möjlighet att stoppa dem lĂ„ngt innan de intrĂ€ffar. Återfall Ă€r en av de största utmaningarna för dagens beroendevĂ„rd och orsakar stort lidande hos individen och dess familj och Ă€r förenat med stora kostnader för samhĂ€llet. En annan utmaning i beroendevĂ„rden Ă€r att fĂ„ kontinuitet och daglig motivation dĂ€r det med dagens teknik finns helt nya förutsĂ€ttningar att motivera och engagera patienter pĂ„ distans, sĂ€ger Maria Winkvist, produktchef pĂ„ Kontigo Care, i ett pressmeddelande.

I plattformen Previct ingÄr Previct Alcohol och Previct Gambling dÄ Kontigo arbetar med att underlÀtta behandling av alkoholism och spelmissbruk. Previct Alcohol bestÄr av en alkoholmÀtare i fickformat, mobilappar och en molnbaserad vÄrdportal. Previct syftar till prediktion och prevention med hjÀlp av avancerad databearbetning och artificiell intelligens.

Previct har etablerats i ett drygt 60-tal kommuner och anvÀnds dagligen i missbruks- och beroendevÄrden.

– Det betyder mycket för mig att Kontigo Care pĂ„ allvar kan anvĂ€nda insamlad data för att förhindra Ă„terfall, precis det som var ett av de ursprungliga incitamenten för vĂ„rt arbete. Kontigo Care har samlat pĂ„ sig mĂ€ngder av erfarenhet, aktivt arbetat med vĂ„rdsektorn och tagit del av deras kunskap. Denna information har de sedan arbetat med för att skapa ett Ă€ndamĂ„lsenligt verktyg för den nya digitala vĂ„rden, sĂ€ger Marcus Berglund, projektledare pĂ„ Prevas, i ett pressmeddelande.

Prevas har hjÀlpt till i arbetet med Previct genom att skapa en smart, IoT-bestyckad alkoholmÀtare som Àr anpassad för vÄrden. Produkten har Àven ett inbyggt system för att kunna samla in mÀtdata. VÄrdgivare kan i realtid se avvikelser frÄn mönstret hos individuella personer och kan agera direkt via appen och molnlösningen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1