Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ictalcare Elektronikproduktion | 22 december 2017

Amerikanska Brain Sentinel köper danska IctalCare

Texasbaserade Brain Sentinel Inc har köpt IcatalCare A/S tillgÄngar, vilket innebÀr immateriella rÀttigheter och en icke-receptbelag, bÀrbar enhet för övervakning av epilepsianfall.
– Vi Ă€r glada över att lĂ€gga en liten, bĂ€rbar elektromyografi-övervakare som kunder kan bestĂ€lla och anvĂ€nda utan ett recept, till vĂ„rt produktutbud. Med detta förvĂ€rv kan Brain Sentinel nu erbjuda en mer komplett tekniklinje för epilepsipatienter - ett FDA-godkĂ€nt, receptbelagt diagnostiksystem för lĂ€kemedelsanvĂ€ndning och nu övervakning av anfall för realtidsnotifikationer av anfallsliknande aktivitet för icke-receptbelagd konsumentanvĂ€ndning, sĂ€ger Mike Girouard, vd och medgrundare av Brain Sentinel Inc, i ett pressmeddelande.

Med hjÀlp av enheten utvecklad av IctalCare kan personer med epilepsi, deras anhöriga och vÄrdpersonal fÄ notifikationer nÀr ett anfall Àr pÄ vÀg att ske. Enheten bÀrs pÄ kroppen av anvÀndaren.

– Denna nya anfallsövervakare Ă€r utformad för att hjĂ€lpa till att förhindra oro kring en Ă€lskad med epilepsi. Vi startade vĂ„r resa hos Brain Sentinel med förĂ€ldrar i Ă„tanke som kĂ€mpar för att sova pĂ„ natten, i rĂ€dsla för sin son eller dotters nattliga anfall, sĂ€ger JosĂ© E. Cavazos, epileptolog och medarbetare vid Brain Sentinel, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1