Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 21 december 2017

Svenska industrijättar satsar på additive manufacturing

Elva svenska industrier har gått samman och lanserar joint venture-bolaget AMEXCI AB. Med i satsningen är FAM, Saab, ABB, SKF, Scania, Atlas Copco, Höganäs, Electrolux, Husqvarna, Stora Enso och Wärtsilä.
Etableringen av joint venture-bolaget kommer att ske i Karlskoga. Marcus Wallenberg startade initiativet i början av året när ledarna inom svenska industri hade ett möte för att prata om hur additive manufacturing skulle kunna implementeras snabbare inom industrin.

– Det är fantastiskt att AMEXCI nu etablerar sig i Karlskoga. Saab AB har varit drivande i att sätta upp bolaget och är en av delägarna i AMEXCI. Att detta händer nu i Karlskoga betyder mycket för oss eftersom Saab Dynamics sedan 2013 är en drivande part i Tillverkningstekniskt Centrum i Karlskoga, ett samarbete mellan lokal industri och akademi och Alfred Nobel Science Park. Det är mycket glädjande att det kunskapsbyggande som startade då nu bär frukt i form av etableringen av AMEXCI, säger Göran Backlund, Director Business Development & Strategy vid Saab Dynamics, i ett pressmeddelande.

AMEXCI kommer att ha fokus på additive manufacturing i metall inom tre olika tillverkningsteknologier. Bolaget kommer att agera med fokus på att stötta ägarbolagen och andra industrier i att tillämpa den additiva tillverkningsmetoden, samt arbeta som katalysator och drivkraft för innovation för att få nästa generations produkter ut på marknaden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1