Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 21 december 2017

Svenska industrijättar satsar på additive manufacturing

Elva svenska industrier har gått samman och lanserar joint venture-bolaget AMEXCI AB. Med i satsningen är FAM, Saab, ABB, SKF, Scania, Atlas Copco, Höganäs, Electrolux, Husqvarna, Stora Enso och Wärtsilä.
Etableringen av joint venture-bolaget kommer att ske i Karlskoga. Marcus Wallenberg startade initiativet i början av året när ledarna inom svenska industri hade ett möte för att prata om hur additive manufacturing skulle kunna implementeras snabbare inom industrin.

– Det är fantastiskt att AMEXCI nu etablerar sig i Karlskoga. Saab AB har varit drivande i att sätta upp bolaget och är en av delägarna i AMEXCI. Att detta händer nu i Karlskoga betyder mycket för oss eftersom Saab Dynamics sedan 2013 är en drivande part i Tillverkningstekniskt Centrum i Karlskoga, ett samarbete mellan lokal industri och akademi och Alfred Nobel Science Park. Det är mycket glädjande att det kunskapsbyggande som startade då nu bär frukt i form av etableringen av AMEXCI, säger Göran Backlund, Director Business Development & Strategy vid Saab Dynamics, i ett pressmeddelande.

AMEXCI kommer att ha fokus på additive manufacturing i metall inom tre olika tillverkningsteknologier. Bolaget kommer att agera med fokus på att stötta ägarbolagen och andra industrier i att tillämpa den additiva tillverkningsmetoden, samt arbeta som katalysator och drivkraft för innovation för att få nästa generations produkter ut på marknaden.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2