Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alice herden dreamstime.com Elektronikproduktion | 29 december 2017

Arcam EBM expanderar och GE ökar sitt innehav

Leverantören inom additive manufacturing kommer att flytta sin EBM-verksamhet till nyrenoverade lokaler i HÀrryda och GE ökar sitt aktieinnehav i företaget till över 90 procent.
De nuvarande lokalerna ligger i Mölndal men för att kunna möjliggöra företagets tillvÀxtplan har Arcam tecknat ett avtal med Castellum om att hyra nya lokaler i HÀrryda, det framkommer i ett pressmeddelande.

De nya lokalerna Ă€r cirka tre gĂ„nger sĂ„ stora som Arcams nuvarande lokaler, med en yta om totalt 11’800 kvadratmeter, och kommer att innebĂ€ra högre tillverkningsvolymer samt ha plats för utveckling, logistik, support, sĂ€lj och administration. Den berĂ€knade inflytten Ă€r under första kvartalet 2019.

– För att kunna fortsĂ€tta investera i tillvĂ€xt genomförde vi nyligen en nyemission om nĂ€stan 1 miljard kronor. Beslutet att flytta till större lokaler för Arcam EBM bekrĂ€ftar vĂ„r satsning och vĂ„r bedömning av tillvĂ€xten inom additive manufacturing. De nya lokalerna ger oss möjlighet att fortsĂ€tta vĂ€xa snabbt för att möta marknadens efterfrĂ„gan, sĂ€ger Magnus RenĂ©, vd pĂ„ Arcam, i ett pressmeddelande.

Efter offentliggörandet av expansionsplanerna informerade Arcam att GE Sweden Holdings AB hade kommit överens med Elliot Management och Polygon Investment Group om att förvÀrva deras aktieinnehav i Arcam, för 345 kronor per aktie. Den 29 december 2017 kommer transaktionen att genomföras och efter det kommer GE att Àga cirka 95 procent av aktierna i Arcam.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2