Annons
Annons
© aac microtec Elektronikproduktion | 04 januari 2018

ÅAC Microtec avslutade året med förvärv

Den 21 december meddelade det svenska rymdteknikbolaget ÅAC Microtec att de förvärvar den brittiska CubeSat-leverantören Clyde Space.
Förvärvet betalades med 30’466’326 stycken nyemitterade aktier i ÅAC och 2 miljoner brittiska pund kontant, vilket innebar en total köpeskilling om cirka 294 miljoner kronor. Clyde Spaces ägare var efter förvärvet ägare till 49 procent av aktierna och rösterna i ÅAC.

”Med förvärvet av Clyde Space flerfaldigar ÅAC affärsvolymen och blir en global ledare i marknaden för CubeSats och småsatelliter med hög tillförlitlighet. Det sammanslagna bolaget får en stark närvaro i Europa, Nordamerika och Asien, och kan erbjuda en mer komplett portfölj av konkurrenskraftiga, tillförlitliga produkter och plattformar till en större marknad med såväl kommersiella som institutionella kunder”, skriver ÅAC i ett pressmeddelande om förvärvet.

ÅAC har ett uttryckt mål om att bli en ledande, global aktör på marknaden för högtillförlitliga småsatelliter och menar att förvärvet Clyde Space är ett steg i rätt riktning för bolaget.

– Vi är mycket nöjda med att bli en del av det internationellt erkända och mycket kompetenta ÅAC-teamet. ÅAC:s kompletterande verksamhet, know-how, välutvecklade bolagsstruktur och direkta access till kapitalmarknaden utgör en mycket bra plattform för den fortsatta utvecklingen av såväl Clyde Space som ÅAC-koncernen i stort, säger Craig Clark, grundare och vd för Clyde Space, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2