Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hyundai Elektronikproduktion | 05 januari 2018

Hyundai Motor och Aurora i samarbetar om autonom körning

Ett strategiskt samarbete för att lansera självkörande Hyundai-bilar innan 2021 har inletts mellan Hyundai Motor och Aurora, meddelar bolagen i ett pressmeddelande.
Samarbetet kommer främst att fokusera på utveckling av hård- och mjukvara för självkörande bilar på den nivå som krävs för Level 4 automatisering, det vills säga den nivå där fordon kan framföras utan mänsklig styrning och översyn under vissa förhållanden. Målet med partnerskapet mellan Hyundai Motor och Aurora är att utveckla autonoma bilar för en säker och bred lansering, vilket kommer innebära en integrering av Auroras självkörande teknologi i Hyundais bilar för testlansering och utveckling i utvalda pilotstäder.

‚Äď Vi vet att framtidens s√§tt att transporteras √§r helt autonomt och att autonom k√∂rteknik beh√∂ver testas i trafik f√∂r att kunna lanseras p√• ett s√§kert s√§tt. Genom att kombinera v√•r avancerade fordonsteknik och de senaste s√§kerhetsfunktionerna med Auroras marknadsledande Level 4 autonoma teknologi har vi m√∂jlighet att accelerera mobilitetsrevolutionen och placera Hyundai i ledande position, s√§ger Dr. Woong Chul Yang, Vice Chairman p√• Hyundai Motor, i ett pressmeddelande.

Samarbetet med Aurora är en del av Hyundai Motors löpande arbete mot att förverkliga helt autonom bilkörning. Under 2015 började Hyundai att testa autonoma fordon på allmän väg i USA och under 2017 demonstrerade Hyundai självkörande teknik för allmänheten i stadsmiljö med autonoma modeller av IONIQ.

Aurora har under tjugo år arbetat med självkörande fordon och har tagit fram moderna maskininlärningstekniker.

‚Äď Aurora √§r exalterade √∂ver att samarbeta med Hyundai Motor f√∂r att g√∂ra de sociala f√∂rdelarna med sj√§lvk√∂rning tillg√§ngliga globalt. Det h√§r partnerskapet kombinerar Hyundais styrka inom fordonsdesign, s√§kerhet och tillverkning med Auroras expertis inom sj√§lvk√∂rande teknologi f√∂r att tillsammans g√∂ra en positiv skillnad i v√§rlden, s√§ger Dr. Chris Urmson, CEO p√• Aurora, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2