Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 20 september 2002

Perstorp köper Rogers

Perstorpkoncernen har förvärvat verksamheten inom en division av amerikanska Rogers Corporation.
Divisionen Moldable Composites är en ledande tillverkare av kompositmaterial för avancerade tillämpningar i främst el- och fordonskomponenter och omsätter cirka 35 miljoner USD (cirka 330 miljoner kr) med 150 anställda. Genom förvärvet stärker Perstorp sina positioner både i USA och Europa som en ledande leverantör av kompositmaterial, som i ökande utsträckning ersätter metaller i krävande applikationer. Den förvärvade verksamheten kommer att ingå i Perstorps affärsområde Engineering Materials.

"Avyttringen av denna verksamhet innebär ett ytterligare steg i vår strategi lämna områden utanför kärnverksamheterna och fokusera våra resurser på kretskortsmaterial och avancerade foams", förklarar Robert D Wachob, VD för Rogers Corporation.

Rogers Corporation, som har sitt huvudkontor i Rogers, Connecticut, USA, utvecklar och marknadsför avancerade specialmaterial främst för användning inom trådlös kommunikation och i datorer. Företaget är noterat på New York Stock Exchange och har en omsättning på cirka 300 miljoner USD, motsvarande 2,8 miljarder kr.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1