Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© zenuity Elektronikproduktion | 12 januari 2018

Zenuity och TomTom i samarbete kring autonom körning

I Zenuitys mjukvaruprogram Zenuity Connected Roadview för autonoma fordon, kommer TomTom att installera sin HD Map. Tillsammans kommer de att pÄskynda framtidens körningen, menar Zenuity i ett pressmeddelande.
TomToms HD Map kommer att driva lokaliseringen, uppfattningen och vÀgplaneringen i mjukvaran, i kombination med fordonssensorer som kameror, radar och LiDAR.

Planen med Zenuity Connected Roadview Àr att ge autonoma fordon en bÀttre förstÄelse för den lokala vÀggeometrin för att till exempel ge en jÀmnare bromsning innan en kurva. TomToms HD Map har till uppgift att driva lokaliseringen och möjliggöra vÀgplanering. InnehÄllet frÄn HD Map kommer att levereras till Zenuity Connected Roadview via TomTom Autostream, en kartleveransservice för autonom körning och avancerade förarstödssystem.

– Vi bestĂ€mde oss tidigt för att arbeta nĂ€ra med en sĂ„dan erfaren partner som TomTom Ă€r nyckeln för oss att kunna göra ADAS/AD verkligt. TomTom har idealisk kunskap och teknik för vĂ„r mjukvara för autonom körning och, nĂ„got som Ă€r precis lika viktigt, delar vĂ„rt engagemang för sĂ€kerhet som Ă€r avgörande för den autonoma körupplevelsen. Tillsammans kommer vi att leda industrin med innovativa lösningar för alla OEM:s, sĂ€ger Dennis Nobelius, vd för Zenuity, i ett pressmeddelande.

– Vi Ă€r engagerade i att arbeta med smarta partners som Zenuity som delar vĂ„r vision att pskynda framtidens körning. Samarbetet visar vĂ€rdet av TomTom HD Map och TomTom Autostream som kritiska komponenter för autonoma fordon, sĂ€ger Willem Strijbosch, chef öfr autonom körning vid TomTom, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2