Annons
Annons
Annons
© mastercard Mastercards biometriska betalkort. Komponenter | 16 januari 2018

Precise Biometrics med i pilotprojekt i USA

Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i smarta kort är en del av det första pilotprojektet i USA med dual-interface biometriska betalkort.
Det är tack vare samarbetet med Fingerprint Cards som Precise Biometrics lösning Precise BioMatch Embedded är med i pilotprojektet, vilket genomförs av Visa och Mountain America Credit Union.

– Det är glädjande att vi är en del av det första pilotprojektet i USA med biometriska dual-interface betalkort från en global leverantör av betallösningar. Intresset för biometriska kort är stort och Precise Biometrics ligger i framkanten inom detta område, säger Torgny Hellström, styrelseordförande för Precise Biometrics, i ett pressmeddelande.

Betalkortet kan användas både för kontakt- och kontaktlösa betalning vilket gör att användaren inte behöver använda en pin-kod för att autentisera en betalning. Istället görs autentiseringen genom att användarens finger placeras på kortet.

Det biometriska betalkortet ska testas bland kunder i USA och både kortanvändarens upplevelse samt tekniken kommer att utvärderas i olika detaljhandelsmiljöer. Testerna påbörjas tidigt under 2018.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-1