Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mastercard Mastercards biometriska betalkort. Komponenter | 16 januari 2018

Precise Biometrics med i pilotprojekt i USA

Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i smarta kort är en del av det första pilotprojektet i USA med dual-interface biometriska betalkort.
Det är tack vare samarbetet med Fingerprint Cards som Precise Biometrics lösning Precise BioMatch Embedded är med i pilotprojektet, vilket genomförs av Visa och Mountain America Credit Union.

– Det är glädjande att vi är en del av det första pilotprojektet i USA med biometriska dual-interface betalkort från en global leverantör av betallösningar. Intresset för biometriska kort är stort och Precise Biometrics ligger i framkanten inom detta område, säger Torgny Hellström, styrelseordförande för Precise Biometrics, i ett pressmeddelande.

Betalkortet kan användas både för kontakt- och kontaktlösa betalning vilket gör att användaren inte behöver använda en pin-kod för att autentisera en betalning. Istället görs autentiseringen genom att användarens finger placeras på kortet.

Det biometriska betalkortet ska testas bland kunder i USA och både kortanvändarens upplevelse samt tekniken kommer att utvärderas i olika detaljhandelsmiljöer. Testerna påbörjas tidigt under 2018.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-1