Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson Elektronikproduktion | 16 januari 2018

Felsökning med AR effektiviserar Ericssons produktion

Vid Ericssons fabrik i Tallinn, Estland har ett team av forskare och ingenjörer gjort felsökning av elektroniska kort enklare med hjÀlp av augmented reality.
Ericssons fabrik i Tallinn behövde effektivisera felsökningen av elektroniska kort dÄ rutinen tog för lÄng tid. Personen som utförde felsökningen hade word-dokument med instruktioner, nÄgot som tvingade personen att skifta fokus mellan kortet och dokumenten. MÄlet med att införa augmented reality troubleshooting (ART) var att fÄ bort behovet av dokumenten med instruktioner för att slippa avsÀtta resurser till att skapa, redigera och uppdatera dem.

Med ART utförs en visuell inspektion av elektronikkortet och test- eller reparationsmoment gÄr snabbare dÄ utföraren inte behöver byta fokus lÀngre.

– Vi upptĂ€ckte att ungefĂ€r hĂ€lften av en teknikers tid gĂ„r till icke-vĂ€rdefulla aktiviteter sĂ„som att hitta och koppla scheman med layoutfiler, felaktig info och felsökningsanvisningar, sĂ€ger Mihkel Tedremaa, chef för Product Technology vid TallinnanlĂ€ggningen, i ett pressmeddelande.

Hittills Àr ART implementerat pÄ tvÄ av Ätta arbetsplatser i Tallinn men planer pÄ att expandera tekniken till andra Ericsson-anlÀggningar finns redan, exempelvis anlÀggningen i Nanjing, Kina.

– Felsökning med augmented reality Ă€r en otroligt enkel lösning för att förstĂ„ fungerande delar av produkter och att dela information mellan team och anlĂ€ggningar, sĂ€ger Mihkel Tedremaa i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1