Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Gentex Elektronikproduktion | 16 januari 2018

Fingerprint och Gentex i samarbete mot bilindustrin

Vid Consumer Electronics Show i Las Vegas meddelade Fingerprint Cards och Gentex, verksamt inom digital vision och ansluten bilteknik, att de arbetar tillsammans i ett partneravtal för att fÄ in iris-skanningsteknik till bilindustrin.
Autentiseringslösningar baserade pÄ biometri Àr nÄgot som flera biltillverkare arbetar med för att fÄ in i fordonen. Med lösningarna vill tillverkarna bland annat förbÀttra fordonets sÀkerhet, personlig anpassning av fordonet och fÄ till sÀkra betalningar genom fordonet. Fingerprint och Gentex samarbetar nu för att fÄ in iris-skanning som en möjlig teknik.

– Samarbete Ă€r nyckeln inom fordonsindustrins ekosystem, och som en ledande leverantör av smarta speglar och bilelektronik ger Gentex en oövertrĂ€ffad plattform och fordonsegendom genom vilken vi kan distribuera vĂ„r ActiveIris-teknik. Tillsammans strĂ€var vi efter att frĂ€mja marknaden för fordonsintegrerade biometriska system som autentiserar föraren och levererar anpassade sĂ€kerhets,- komfort- och bekvĂ€mlighetsfunktioner, sĂ€ger Christian Fredrikson, CEO för Fingerprint Cards, i ett pressmeddelande.

Autentiseringssystemet för irisen skulle kunna placeras i eller runt spegeln för att göra det möjligt för biltillverkare att erbjuda lösningen utan att göra om designen pÄ spegeln sÀrskilt mycket. Systemet skulle fungera som sÄ att nÀr föraren stiger in i bilen och blir identifierad skulle bilen kunna starta och anpassa instÀllningar efter den specifika föraren.

– ActiveIris-systemet skulle kunna möjliggöra för framtida fordon att snabbt och noggrant identifiera förare och personifiera de fordonsintegrerade erfarenheterna. Det skulle ocksĂ„ möjliggöra tvĂ„faktorsautentisering och sĂ€kra och anpassa allt frĂ„n fordonsmanövrering till integrerade fordonsfunktioner sĂ„som hastighetsbegrĂ€nsning, geo-fencing, automationskontroll för hemmet, vĂ€gtullsbetalningar och transaktioner i fordonet, sĂ€ger Steve Downing, CEO för Gentex Corporation, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2