Annons
Annons
© Saab Elektronikproduktion | 16 januari 2018

Saab deltar i marint EU-projekt med obemannade system

Det EU-finansierade försvarsforskningsprojektet Ocean2020 kommer att demonstrera olika teknologier för en förbättrad lägesbild i en marin miljö med hjälp av obemannade system, och Saab kommer att delta.
European Defence Agency (EDA) har valt ut projektet Ocean2020 som det vinnande förslaget i EU:s program för förberedande åtgärder inom försvarsforskning. Under de kommande tre åren kommer två livedemonstrationer att anordnas för att visa upp olika teknologier som kan förbättra lägesbilden i en marin miljö.

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab kommer att samordna en demonstration i Östersjön under 2020 med stöd av den svenska marinan. Året innan, 2019, kommer en demonstration att anordnas utanför den italienska kusten.

– Flera bemannade och obemannade system kommer att delta i de båda livedemonstrationerna. Saab bidrar med en konfiguration av stridsledningssystemet 9LV med gränssnitt mot andra deltagare och resurser, inklusive obemannade system från Saab, säger Katarina Björklund, verksam inom strategifrågor på Saab, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2