Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab Elektronikproduktion | 16 januari 2018

Saab deltar i marint EU-projekt med obemannade system

Det EU-finansierade försvarsforskningsprojektet Ocean2020 kommer att demonstrera olika teknologier för en förbättrad lägesbild i en marin miljö med hjälp av obemannade system, och Saab kommer att delta.
European Defence Agency (EDA) har valt ut projektet Ocean2020 som det vinnande förslaget i EU:s program för förberedande åtgärder inom försvarsforskning. Under de kommande tre åren kommer två livedemonstrationer att anordnas för att visa upp olika teknologier som kan förbättra lägesbilden i en marin miljö.

F√∂rsvars- och s√§kerhetsf√∂retaget Saab kommer att samordna en demonstration i √Ėstersj√∂n under 2020 med st√∂d av den svenska marinan. √Öret innan, 2019, kommer en demonstration att anordnas utanf√∂r den italienska kusten.

‚Äď Flera bemannade och obemannade system kommer att delta i de b√•da livedemonstrationerna. Saab bidrar med en konfiguration av stridsledningssystemet 9LV med gr√§nssnitt mot andra deltagare och resurser, inklusive obemannade system fr√•n Saab, s√§ger Katarina Bj√∂rklund, verksam inom strategifr√•gor p√• Saab, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2