Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© edhar yralaits dreamstime.com Elektronikproduktion | 17 januari 2018

Nibe förvärvar majoriteten av BriskHeat Corporation i USA

Den svenska leverantören av elektriska värmelösningar, Nibe Industrier AB, vill bli världsledande och ett steg i den riktningen är det 60-procentiga förvärvet av BriskHeat Corporation.
Det amerikanska företaget BriskHeat Corporation är baserat i Columbus, Ohio i USA och har cirka 650 anställda. Företaget omsätter cirka 39 miljoner dollar (320 miljoner kronor). Nibe har tecknat ett avtal om att förvärva 60 procent av aktierna i BriskHeat, samt ett avtal om att förvärva återstående aktier i företaget vid en senare tidpunkt.

– BriskHeat representerar ytterligare ett viktigt steg i vår strategi att bli den ledande leverantören av elektriska värmelösningar i världen, denna gång inom den viktiga och växande halvledarindustrin, säger Gerteric Lindquist, koncernchef för Nibe Industrier, i ett pressmeddelande.

BriskHeat utvecklar och tillverkar så kallade värmejackor och levererar ytvärmesystem, styrning och tillbehör till bland annat halvledarindustrin. Företaget kommer att fortsätta med sin verksamhet men kommer att ingå i Nibe Element Nordamerika.

– Inom nämnda sektor har BriskHeat en betydande och växande kundkrets bestående av såväl maskintillverkare till halvledarindustrin som själva halvledarindustrin. BriskHeats närvaro i dessa och andra kundsegment kombinerat med Nibe Elements världsomspännande tillverkningsbas och utvecklingsresurser utgör en utmärkt grund för synergier och tillväxtmöjligheter i framtiden. Det känns också betryggande att Domenic Federico, bolagets nuvarande vd, liksom hela den övriga företagsledningen, fortsätter att leda bolaget, säger Gerteric Lindquist i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-2