Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© wermech Elektronikproduktion | 18 januari 2018

Hanza satsar på Värmland och förvärvar Wermland Mechanics

Wermland Mechanics Group AB tillverkar tunnplåtsdetaljer och har i dag, 18 januari , tecknat avtal med Hanza Holding AB angående förvärv.
Wermland Mechanics (Wermech) kommer att ingå i Hanzas tillverkningskluster i Sverige, däribland fabriker inom elektroniktillverkning och skärande bearbetning.

– Vi är glada över att välkomna framgångsrika Wermech till HANZA-koncernen. Förvärvet innebär fortsatt fokus på effektivisering och modernisering av tillverkningsindustrin genom vår klustermodell, säger Erik Stenfors, vd för Hanza, i ett pressmeddelande.
Erik Stenfors
© Hanza

Det helägda dotterbolaget Wermland Mechanics Töcksfors AB ingår också i förvärvet. Sammanlagt har koncernen drygt 200 anställda och omsatte runt 300 miljoner kronor 2016. . Säljer Wermech gör investmentbolaget Karnell samt styrelse och ledning i bolaget.

– Wermech har haft en imponerande utveckling under lång tid, varför valet av ny ägare är viktig. HANZAs långsiktighet skapar goda möjligheter till fortsatta framgångar för Wermech, säger Hans Karlander, styrelseordförande i Karnell, i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till högst 167,5 miljoner kronor och består av en fast del om 145 miljoner kronor. Tillträdet beräknas ske vid 1 februari 2018.

– Vi ser goda förutsättningar för en blomstrande tillverkningsindustri i sydvästra Värmland. Vårt kluster ökar lönsamheten, kortar ledtider och skapa mer miljövänliga processer åt våra kunder, säger Erik Stenfors i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-2