Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© HansaMatrix / Evertiq Elektronikproduktion | 23 januari 2018

HansaMatrix expanderar till Sverige

Den lettiska EMS-gruppen HansaMatrix AS gör en strategisk expansion pÄ den svenska marknaden och öppnar ett försÀljningskontor i Stockholm.
HansaMatrix har mÄnga strÀngar pÄ sin lyra, bland annat produktdesign, industrialisering och tillverkningstjÀnster inom kommunikation och IoT för att nÀmna nÄgra. Gruppens huvudmarknader Àr Tyskland, Finland och Lettland. Expansionen pÄ den svenska marknaden kommer att ledas av Morgan Högberg, som blir Business Development Director.

– Det som slog mig nĂ€r jag blev introducerad till HansaMatrix var den extremt höga tekniska nivĂ„n i fabrikerna, samt den finansiella styrkan med de investeringar som görs i fabrikerna, organisationen och breddningen av tjĂ€nsteerbjudandet. HansaMatrix har toppmodern utrustning med en av de högsta installerade SMT-kapaciteten i Norden och den absolut högsta nivĂ„n pĂ„ spĂ„rbarhet du kan ha inom tillverkning, sĂ„ jag ser fram mot ett riktigt spĂ€nnande 2018, sĂ€ger Morgan Högberg i ett pressmeddelande.

Förutom att expandera pĂ„ den svenska marknaden under 2018 kommer HansaMatrix att utöka fabriken i Riga med 2’000 kvadratmeter plastproduktion.

– 2019 öppnar vi vĂ„r Fast Track Hardware Accelerator Park i Riga med Added Value Design & Engineering Services. 2020 passerar vi 30 miljoner euro i omsĂ€ttning med en bibehĂ„llen EBITDA pĂ„ ca 12-15 procent, sĂ€ger Gundars Kulups, Vice President för Sales inom HansaMatrix AS, i ett pressmeddelande.

Totalt har HansaMatrix cirka 350 anstĂ€llda fördelat pĂ„ tvĂ„ enheter med totalt 11’000 kvadratmeter fabriksyta.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2