Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© smart eye Elektronikproduktion | 24 januari 2018

Riktad nyemission om 43,6 miljoner för Smart Eye

Styrelsen i Smart Eye AB har beslutat att emittera 991’089 nya aktier i företaget, med en teckningskurs som uppgick till 44 kronor per aktie.
För att stÀrka Smart Eyes finansiella stÀllning samt ta tillvara pÄ tillvÀxtmöjligheter har styrelsen i företaget beslutat sig för att genomföra en riktad emission om 43,6 miljoner kronor.

– Den globala bilindustrin befinner sig i ett spĂ€nnande skede dĂ€r det sker en snabb utveckling mot sjĂ€lvkörande bilar med allt mer avancerade system för förarövervakning. Genom sammanlagt 16 design wins frĂ„n ledande fordonstillverkare har Smart Eye tagit tĂ€tpositionen. Den riktade emissionen möjliggör en offensiv satsning dĂ€r vĂ„r ambition Ă€r att vinna fler design wins och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt etablera vĂ„r teknologi i ytterligare bilmodeller inom premiumsegmentet. Vi ser en spik i intresse frĂ„n den kinesiska marknaden men Ă€ven större efterfrĂ„gan Ă€n vĂ€ntat frĂ„n Japan. I hela bilvĂ€rlden pĂ„gĂ„r det upphandlingar för nĂ€sta generations förarövervakning. Vi positionerar oss för fortsatta framgĂ„ngar, sĂ€ger Martin Krantz, vd för Smart Eye, i ett pressmeddelande.

Tecknare i emissionen Àr Handelsbanken Fonder och Aktia Kapitalförvaltning, samt ett femtiotal privata investerare.

Nyemissionen innebÀr en aktieutspÀdning om cirka 9,1 procent i förhÄllande till totala antalet aktier och kapital efter emissionen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1