Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Digital Mechanics Elektronikproduktion | 24 januari 2018

Digital Mechanics hjälper Scania med utveckling

NĂ€r Scania arbetade med att utveckla sin New Truck Generation som lanserades 2016 var Digital Mechanics med och levererade prototypdetaljer.
– En lastbil byggs av tusentals delar. NĂ€r vi utvecklar en ny serie lastbilar behöver vi jobba intensivt med prototyper, prova, Ă€ndra, göra finjusteringar undan för undan för att nĂ„ en optimal lösning för varje liten detalj. Att jobba med traditionell teknik och stora verktyg skulle bli alldeles för dyrt, för lĂ„ngsamt och komplicerat. Digital produktion, 3D-printning, Ă€r en snabb och kostnadsbesparande metod för att bygga de provfordon man behöver, sĂ€ger Martin Lampinen, gruppchef för Elkraftsystem hos Scania i SödertĂ€lje, i ett pressmeddelande.

Det Àr vid 3D-printingen som det additiva produktionsföretaget Digital Mechanics kommer in. De trÀffade Scania pÄ ElmiamÀssan 2010 och fick en del ordrar frÄn lastbilstillverkaren. Samarbetet utökades och kom att omfatta prototyper av instrumentpaneler, bÀrare i dörrar och evakueringsventiler, för att nÀmnas nÄgra.

– Den första skissen till vĂ„ra nya modeller PGRS gjordes 2007. Arbetet blev mer konkret och tog fart ungefĂ€r kring 2010 och bilarna lanserades hösten 2016. Hela systemet Ă€r modulĂ€rt, vĂ„ra kunder kan speca precis det utförande de vill ha, beroende pĂ„ var och hur bilarna ska anvĂ€ndas. Olika hytthöjder, chassievarianter, och lösningar lĂ„ngt ner pĂ„ detaljnivĂ„, sĂ€ger Martin Lampinen i ett pressmeddelande.

Han menar att samarbetet med 3D-printing har fungerat bra och att Àven prototyperna till de nya lastbilarna kommer att tillverkas av Digital Mechanics i ett första skede.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1