Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay Elektronikproduktion | 24 januari 2018

Insplorion genomför finansiering om 10 miljoner kronor

Insplorion tar in mer pengar för att anvÀnda till accelererad kommersialisering av företagets batterisensor.
Finansiering sker genom emission av konvertibler och teckningsoptioner, och kommer att ske inom ramen för det avtal som Insplorion tecknat med European Growth Opportunities Fund (ESGO) under 2017. Avtalet omfattar investering pÄ upp till 60 miljoner kronor och den första sÄ kallade tranchen kommer att ge 10 miljoner kronor.

”VĂ„rt batterisensorprojekt har under det senaste halvĂ„ret gjort stora framsteg. Dialogen med industriella aktörer har intensifierats och vi ser att vi har en lösning som har ett stort vĂ€rde pĂ„ marknaden. För att sĂ€kra att projektet fortsĂ€tter att utvecklas mot sin fulla potential har vi nu hittat en finansieringslösning som ger flexibel uppskalningsförmĂ„ga”, sa Insplorions vd Patrik Dahlqvist vid meddelandet om avtalet med ESGO.

I samband med utgivandet av den första tranchen om 100 stycken konvertibler och 158 730 teckningsoptioner till ESGO har Insplorion ocksÄ emitterat 233 874 vederlagsfria teckningsoptioner att överlÄtas till Insplorions aktieÀgare för att skydda dessa mot utspÀdning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1