Annons
Annons
© edhar yralaits dreamstime.com Elektronikproduktion | 29 januari 2018

Godkänt förvärv av Tecsa för Beijer Ref

I oktober 2017 meddelade Beijer Ref att de hade skrivit ett bindande kontrakt om att förvärva Tecsa Ltd, ägt av Westbrooke Investment. Nu har förvärvet godkänts av konkurrensmyndigheter.
Förvärvet av kylgrossisten Tecsa Ltd genomförs av Beijer Ref för att stärka sitt produktutbud och sin position på marknaden. Konkurrensmyndigheten i Sydafrika, CompCom SA, har granskat affären och gett sitt slutliga godkännande. Förvärvet kommer inte att påverka konkurrenssituationen på den sydafrikanska kylgrossistmarknaden, men två filialer i Polokwane och Rustenburg i Sydafrika måste avyttras. Ett krav som båda parterna är överens om.

Kvar återstår godkännanden från konkurrensmyndigheterna i Botswana och Namibia, godkännanden som väntas komma inom kort. Deras besked har dock ingen större inverkan på affären då mer än 95 procent av Tecsas verksamhet är förlagd till Sydafrika.

– Det är glädjande att få det här beskedet. Marknadspotentialen i södra Afrika är stor och att utöka närvaron i Sydafrika med ytterligare ett kvalitetsbolag ligger helt i linje med vår strategi, säger Per Bertland, CEO för Beijer Ref, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-10 09:20 V11.5.0-2