Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 januari 2018

Alelion tar upp kampen om batterifabrik med Northvolt

Alelion Energy Systems ska bygga Sveriges första fabrik för storskalig produktion av litiumjonbatterier för fordon, enligt ett pressmeddelande.
Fabriken ska ligga pÄ Hisingen i Göteborg, den berÀknas stÄ klar under 2018 och kommer att ha en initial produktionskapacitet pÄ cirka 500 MWh per Är.

– Vi har utvecklat och levererat litiumjonbatterier i mer Ă€n tio Ă„r och sett hur marknaden för de hĂ€r produkterna mognat i takt med det stadigt ökande intresset för elektrifiering och hĂ„llbara energilösningar, sĂ€ger Daniel Troedsson, vd för Alelion Energy Systems, i ett pressmeddelande.

Finansiering av fabriken kommer delvis frÄn det Göteborgsbaserade investeringsbolaget Pegroco Invest AB och det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform AB.

– VĂ„ra nya batterier av generation 3 ger oss helt andra möjligheter till industriell standardisering och anpassning till specifika krav hos olika kundsegment och marknader. Med en egen produktionsanlĂ€ggning fĂ„r vi helt andra förutsĂ€ttningar att lönsamt ta till vara pĂ„ de kommersiella möjligheterna hos litimjonteknologin, sĂ€ger Daniel Troedson i ett pressmeddelande.

Produktionslinan kommer att ha en hög grad av automatisering och inledningsvis berÀknas ett 20-tal personer behöva nyanstÀllas.

Northvolts omtalade batterifabrik i SkellefteÄ, med utvecklingslokaler i VÀsterÄs, Àr berÀknad att stÄ klar till 2020, med full produktionskapacitet 2024.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2