Annons
Annons
© preh Elektronikproduktion | 30 januari 2018

Prehs förvärv av Kongsbergs ePower genomfört

I oktober 2017 meddelade Kongsberg att de ingått förhandlingar med tyska Preh GmbH om förvärv av ePower-verksamheten. Nu har köpet gått igenom och Preh GmbH står som ägare.
De svenskbaserade utvecklingsspecialiserade e-Power var tidigare en affärsenhet inom Kongsberg Automotive ASA, men är nu en del av Preh GmbHs affärsenhet E-Mobility. Fordonsleverantören, som tillhör den kinesiska Joyson-grupen, har under affärssegmentet E-Mobility samlat sin expertis kring elektromobilitet och är bland annat specialiserat på inbyggda laddare som används som växelströms- och likströmstransformatorer eller inverteromvandlare i el- och hybridfordon.

– Förvärvet innebär en målinriktad förstärkning av våra e-mobilitetsaktiviteter. Med hänvisning till vår utvecklingsexpertis är vi nu bredare och bättre förberedda för tillväxten på marknaden för elektromobilitet, säger Christoph Hummel, vd och koncernchef för Preh Gmbh, i ett pressmeddelande.

Prehs nya svenska enhet har i dag över 20 anställda och två utvecklingsanläggningar i Göteborg och Mullsjö i Sverige. Utöver de 20 anställda använder sig utvecklingsspecialisten av ett 50-tal ingenjörskonsulter i Sverige och Indien. Lennart Garpenstedt, som var ansvarig för ePower vid Kongsberg Automotive, har antagit förvaltningen av det nybildade Preh Sweden AB. ePowers kunder inkluderar Volvo och Lynk & Co.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 11:45 V11.5.4-1