Annons
Annons
© Electrolux Elektronikproduktion | 31 januari 2018

Electrolux investerar 4 miljarder i tillverkning i USA

Electrolux meddelade den 30 januari 2018 att bolaget planerar att investera cirka 500 miljoner dollar, drygt 4 miljarder kronor, i sin amerikanska tillverkning.
Av de 500 miljoner dollarna kommer cirka 250 miljoner dollar (1,98 miljarder kronor) att gå till modernisering och utbyggnad av bolagets tillverkningsenhet i Springfield, Tennessee. Bolaget har sedan tidigare bestämt sig för att investera en motsvarande summa i en ny serie produkter och tillverkningsprocesser vid fabriken i Anderson, South Carolina. De två investeringarna kommer tillsammans med andra investeringar innebära att en ny serie köksprodukter under varumärket Frigidaire kommer att ta plats.

Utöver att investera i tillverkningsprocesser vid Anderson-fabriken kommer även den lokala tillverkningen av frysar vid fabriken i St Cloud, Minnesota att flyttas till Anderson-fabriken. Det innebär att bolagets verksamhet vid St Cloud-fabriken upphör, men tillverkning väntas pågå till och med 2019.

– Vi satsar helhjärtat på Frigidaire-varumärket och vår amerikanska tillverkning. Därför investerar vi omkring 500 miljoner dollar i våra tillväxtområden samtidigt som vi förenklar verksamheten. Det här är ett svårt besked för våra många kollegor i Minnesota. Vi kommer att göra vad vi kan för att stötta dem och meddelar detta redan två år i förväg för att ge en övergångsperiod, säger Alan Shaw, chef för Electrolux Vitvaror Nordamerika, i ett pressmeddelande.

Byggnationen på fabriken i Springfield är planerad att påbörjas sent under 2018 och pågå fram till och med 2020. Moderniseringen innebär en expansion av tillverkningskapacitet om 37’000 kvadratmeter. Byggnationen i Anderson inleddes under 2017 och beräknas vara klar under 2019.

Investeringsnivån för Electrolux kommer under de kommande tre, fyra åren att höjas för att öka satsningarna på riktad tillväxt, främst i Nordamerika och Latinamerika. De ökade investeringarna avser främst produktplattformar, automation och innovation. Koncernens totala investeringar kommer att öka till cirka 6 miljarder kronor för 2018, pengar där investeringarna i Springfield och Anderson redan är inräknade.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2