Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux Elektronikproduktion | 31 januari 2018

Electrolux investerar 4 miljarder i tillverkning i USA

Electrolux meddelade den 30 januari 2018 att bolaget planerar att investera cirka 500 miljoner dollar, drygt 4 miljarder kronor, i sin amerikanska tillverkning.
Av de 500 miljoner dollarna kommer cirka 250 miljoner dollar (1,98 miljarder kronor) att gÄ till modernisering och utbyggnad av bolagets tillverkningsenhet i Springfield, Tennessee. Bolaget har sedan tidigare bestÀmt sig för att investera en motsvarande summa i en ny serie produkter och tillverkningsprocesser vid fabriken i Anderson, South Carolina. De tvÄ investeringarna kommer tillsammans med andra investeringar innebÀra att en ny serie köksprodukter under varumÀrket Frigidaire kommer att ta plats.

Utöver att investera i tillverkningsprocesser vid Anderson-fabriken kommer Àven den lokala tillverkningen av frysar vid fabriken i St Cloud, Minnesota att flyttas till Anderson-fabriken. Det innebÀr att bolagets verksamhet vid St Cloud-fabriken upphör, men tillverkning vÀntas pÄgÄ till och med 2019.

– Vi satsar helhjĂ€rtat pĂ„ Frigidaire-varumĂ€rket och vĂ„r amerikanska tillverkning. DĂ€rför investerar vi omkring 500 miljoner dollar i vĂ„ra tillvĂ€xtomrĂ„den samtidigt som vi förenklar verksamheten. Det hĂ€r Ă€r ett svĂ„rt besked för vĂ„ra mĂ„nga kollegor i Minnesota. Vi kommer att göra vad vi kan för att stötta dem och meddelar detta redan tvĂ„ Ă„r i förvĂ€g för att ge en övergĂ„ngsperiod, sĂ€ger Alan Shaw, chef för Electrolux Vitvaror Nordamerika, i ett pressmeddelande.

Byggnationen pĂ„ fabriken i Springfield Ă€r planerad att pĂ„börjas sent under 2018 och pĂ„gĂ„ fram till och med 2020. Moderniseringen innebĂ€r en expansion av tillverkningskapacitet om 37’000 kvadratmeter. Byggnationen i Anderson inleddes under 2017 och berĂ€knas vara klar under 2019.

InvesteringsnivÄn för Electrolux kommer under de kommande tre, fyra Ären att höjas för att öka satsningarna pÄ riktad tillvÀxt, frÀmst i Nordamerika och Latinamerika. De ökade investeringarna avser frÀmst produktplattformar, automation och innovation. Koncernens totala investeringar kommer att öka till cirka 6 miljarder kronor för 2018, pengar dÀr investeringarna i Springfield och Anderson redan Àr inrÀknade.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1