Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ford Elektronikproduktion | 02 februari 2018

Ford använder Iron Man-kostym för bättre produktion

Ford är den första biltillverkaren att använda sig av ett artificiellt exoskelett i sin löpande band-produktion. Exoskelettet, som ser ut som en slag Iron Man-kostym, ska underlätta arbetet för de anställda i produktionen samt minska risken för förslitningsskador.
– Att arbeta vid ett löpande band kräver en hel del kunskap och skicklighet. Det kan även vara en stor utmaning rent fysiskt. Vår exoskelett-kostym kan vid en första anblick se ut att komma från en science fiction-film, men faktum är att den kan hjälpa till att minska stress och förenkla tunga lyft, säger Dale Wishnousky, produktionschef på Ford Europa, i ett pressmeddelande.

Utvecklingen av exoskelettet skedde utefter hur 200 arbetare arbetare vid en Ford-anläggning berättade hur en sådan kostym skulle kunna förenkla deras arbetsdag, och ser till att avlasta arbetarnas axlar och rygg genom att fördela vikten i olika lyft till höfterna.

– Vissa dagar kan mitt jobb kännas som ett riktigt gympass, så du behöver verkligen vara vältränad och må bra i kroppen för att orka. Exoskelett-kostymen gör stor skillnad i min arbetsvardag, jag är helt enkelt inte lika trött när mitt skift är slut efter att jag använt den, säger Ramón Navarrete som monterar inredningar vid Fords löpande band-produktion, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-2