Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mercedes Elektronikproduktion | 09 februari 2018

Mercedes-Benz satsar 110 miljarder på elektrifiering

Under de kommande Ären satsar Mercedes-Benz 100 miljarder kronor pÄ elektrifiering av sina bilmodeller och drygt 10 miljarder kronor pÄ batteriproduktion.
Till Är 2022 planerar Mercedes-Benz att erbjuda 50 elektrifierade varianter i modellprogrammet, varav 10 kommer att vara helt elektriska. I fokus för elsatsningen stÄr det nya produkt- och teknologivarumÀrket EQ, som betyder Electric Intelligence.

BiljÀtten bygger nu om sex fabriker i tre vÀrldsdelar för att göra om dem till elbilsfabriker samt investerar 1 miljard euro (drygt 10 miljarder kronor) nya batterifabriker.

– Batterierna Ă€r nyckelkomponenten i vĂ„ra elfordon och dĂ€rför lĂ€gger vi stor vikt vid att bygga dem i vĂ„ra egna fabriker, sĂ€ger Markus SchĂ€fer, ansvarig för produktion av Mercedes-Benz personbilar, i ett pressmeddelande.

Under 2018 kommer företagets andra batterifabrik i tyska Kamenz att fÀrdigstÀllas, ett bygge som pÄbörjades under maj 2017. 2019 kommer den helt eldrivna modellen EQC att börja tillverkas i Bremen och kort dÀrefter ska produktionen starta i Kina. Senare pÄbörjas produktionen av EQ-varumÀrket Àven i Alabama, USA och Rastatt och Sindelfingen i Tyskland.

– Vi Ă€r redo att elektrifiera framtiden, sĂ€ger Markus SchĂ€fer i ett pressmeddelande.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2