Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mercedes Elektronikproduktion | 09 februari 2018

Mercedes-Benz satsar 110 miljarder på elektrifiering

Under de kommande åren satsar Mercedes-Benz 100 miljarder kronor på elektrifiering av sina bilmodeller och drygt 10 miljarder kronor på batteriproduktion.
Till år 2022 planerar Mercedes-Benz att erbjuda 50 elektrifierade varianter i modellprogrammet, varav 10 kommer att vara helt elektriska. I fokus för elsatsningen står det nya produkt- och teknologivarumärket EQ, som betyder Electric Intelligence.

Biljätten bygger nu om sex fabriker i tre världsdelar för att göra om dem till elbilsfabriker samt investerar 1 miljard euro (drygt 10 miljarder kronor) nya batterifabriker.

– Batterierna är nyckelkomponenten i våra elfordon och därför lägger vi stor vikt vid att bygga dem i våra egna fabriker, säger Markus Schäfer, ansvarig för produktion av Mercedes-Benz personbilar, i ett pressmeddelande.

Under 2018 kommer företagets andra batterifabrik i tyska Kamenz att färdigställas, ett bygge som påbörjades under maj 2017. 2019 kommer den helt eldrivna modellen EQC att börja tillverkas i Bremen och kort därefter ska produktionen starta i Kina. Senare påbörjas produktionen av EQ-varumärket även i Alabama, USA och Rastatt och Sindelfingen i Tyskland.

– Vi är redo att elektrifiera framtiden, säger Markus Schäfer i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2